Rekao da bi Yamal "mogao završiti na semaforu", Barca odmah reagovala, već postoje velike posljedice

Nesmotrena izjava

Rekao da bi Yamal "mogao završiti na semaforu", Barca odmah reagovala, već postoje velike posljedice

Edmir Škorić

Utakmica PSG-a i Barcelone opravdala je večeras sva očekivanja. Katalonci su slavili s 3:2 i korak bliže su polufinalu Lige prvaka, ali dosta se govori o sramoti koja se dogodila i koja se prepisuje bivšem ne baš slavnom fudbaleru koji danas radi kao fudbalski analitičar na uglednoj televiziji u Španiji.

U španskoj televiziji Movistar našli su se na stubu srama zbog onoga što je u eteru izgovorio komentator i bivši fudbaler German Burgos o mladoj zvijezdi Barcelone Lamineu Yamalu.

Mono Burgos je bivši pomoćnik Diega Simeonea, koji sada radi kao komentator na španskom TV kanalu Movistar+, a tokom utakmice PSG-a i Barcelone (2:3) večeras kroz smijeh izjavio da bi Yamal "ako ne bude dobar mogao završiti na semaforu", nakon što se 17-godišnjak pojavio na ekranu.

Izjava Argentinca je zaista neshvatljiva, bez obzira što je bila u šaljivom tonu, a za ovu televiziju je već imala posljedice budući da igrači PSG-a i Barcelone nakon utakmice na Parku prinčeva nisu htjeli da daju izjave novinaru ove TV kuće Ricardu Sierri

"Razumijem da su mnogi gledatelji očekivali da ćemo imati razgovor ili intervju s igračima Barce, ali PSG i Barca su nas obavijestili da nam neće izaći u susret jer su jako ljuti zbog komentara koji je dat na našem kanalu", objasnio je novinar Movistara Ricardo Sierra.

Oglasi

"Dakle, nisu htjeli raditi intervjue s nama, nismo imali sreće. Odavde sam se ispričao. Trebali bismo to raditi i iz studija".

Burgos se kasnije javno izvinio, ali tvrdi da nije imao lošu namjeru.

"Bio je to komentar bez pokušaja da ikoga povrijedim. Jedno je što pričamo o fudbalu, ako se neko osjetio uvrijeđenim, ja se javno ispričavam. Nije mi to bila namjera. U ovakvim vremenima treba se prilagoditi svemu kada se pokušavate šaliti".

Burgos je bivši argentinski reprezentativac i igrao je za River Plate, Mallorcu i Atletico Madrid, a mnogima je poznat po tome što je radio sa Simeoneom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče same utakmice, bila je sjajna i na kraju je viđeno pet golova, a Barcelona je uz dva gola Raphinhe došla do pobjede rezultatom 3:2.

Sredinom naredne sedmice igra se revanš u Barceloni i to bi mogao biti još jedan vrhunski spektakl. Xavijev tim je trenutno u prednosti, ali jedan gol ništa ne znači, i dalje je sve otvoreno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti