Dok je izlazio s terena Dembele "ugasio" navijače Barce, a onda pokazao kakav je gospodin!

Hladnokrvna reakcija na silne zvižduke i uvrede s tribina

Dok je izlazio s terena Dembele "ugasio" navijače Barce, a onda pokazao kakav je gospodin!

Endin Čaušević

Ousmane Dembele imao je večeras paklen doček od navijača Barcelone na Montjuicu, ali im se osvetio na najslađi način. Najteži udarac zadao im je dok je izlazio iz igre u 88. minuti, no poslije utakmice pokazao je o kakvom gospodinu je zapravo riječ.

Dembele je gnjev navijača Barcelone navukao još ljetos kada je napustio ovaj klub i prešao u PSG, ali sve je "eksplodiralo" prošle sedmice kada je srčano proslavio gol protiv Katalonaca.

Zbog toga su mu navijači Barcelone večeras priredili paklen doček jer su prije utakmice palili njegove dresove, a imali su i novačanice s njegovim likom kojim su ga gađali kada je izašao na teren.

Iako nije najbojle ušao u meč na kraju je Dembele bio ključni faktor preokreta PSG-a. Prvo je pogodio za 1:1 u 40. minuti, a izborio je i penal u 61. minuti kada je Kylian Mbappe zabio gol za 3:1.

Dembele je briljirao večeras i bilo je jasno da sve te uvrede i zvižduci s tribina mu daju dodatnu snagu i motiv, te je znao kako na sve to da odgovori.

Oglasi

Kakvu utakmicu je Dembele odigrao večeras na Montjuicu pokazuje činjenica da je na kraju proglašen najboljim igračem ovog meča, te mu je uručena i prigodna nagrada zbog toga.

Dembele je dobio najslađu osvetu jer je odveo svoj tim do polufinala Lige prvaka, a u samom finišu pokazao je koliko je hladnokrvan.

Naime, Luis Enrique odlučio je u 88. minuti da izvede Dembelea iz igre, a Francuz je tada dobio žestoke zvižduke navijača Barcelone. Na sve to se samo nasmijao, te je aplauzom pozdravio navijače PSG-a.

Oglasi

I na klupi je Dembele bio u centru pažnje jer je oduševljeno reagovao kada je Mbappe zabio gol za 1:4 jer je tada već bilo jasno da Parižani idu u polufinale.

Međutim, i pored svega što se dešavalo večeras i pakleni doček koji je imao Dembele je na kraju pokazao svima o kakvom gospodinu se radi. Mnogi su očekivali da će prozvati navijače Barce za sve što su mu priiredili, ali on je uradio suprotno.

Poručio je da je Barcelona klub koji on mnogo voli jer je tu igrao čak šest godina, te da razumije zašto su ga navijači izviždali skoro svaki put kada je imao kontakt s loptom.

"Barcelona je veliki klub kojeg ja volim, ali sam jako sretan u PSG-u. Razumijem zvižduke domaćih navijača, to je normalna stvar na svakom protivničkom stadionu. Sada se moramo boriti za finale", rekao je Dembele nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, PSG će u polufinalu igrati protiv Borussije Dortmund koja je večeras na svom stadionu sa 4:2 pobijedila Atletico Madrid i plasirala se dalje.

Drugog polufinalistu saznat ćemo sutra nakon novih okršaja u kojima igraju Manchester City - Real Madrid i Bayern - Arsenal. Obje utakmice igraju se s početkom u 21 sat.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Uskoro će opet nogu slomiti i pozdraviti se sa fudbalom određeno vrijeme.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi