Barcelona izgubila glavnog sponzora

Novi problemi

Barcelona izgubila glavnog sponzora

E. Škorić

Japanska kompanija za internet trgovinu Rakuten prekida saradnju s Barcelonom.

Rakuten je glavni sponzor katalonskog kluba, ali je odlučio da ne nastavi saradnju koja traje od 2017. godine i prema kojoj Japanci daju Barceloni 55 miliona eura po sezoni za natpis na dresu.

Sponzorski natpis na rukavu dresa, na kojem se reklamira turski proizvođač bijele tehnike Beko, također će biti promijenjen.

Barcelona ipak ima nekoliko sponzorskih ponuda na stolu i nadaju se najboljim dogovorima, a spominje se da bi se naziv stadiona Camp Nou mogao prodati za prava, čime bi klub došao do novih prihoda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski velikan je u sve težoj situaciji zbog financijskih problema, zbog čega na kraju krajeva nije mogao biti registrovan Lionel Messi, pa je otišao u PSG kalo slobodan igrač.

Neki iskusni igrači poput Gerarda Piquea, Sergija Roberta i Sergija Busquetsa prihvatili su smanjenje plata kako bi Barci pomogli u jednom od najmračnijih perioda u prošlosti slavnog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Keno
da i njih nije koeman otjerao
10 0
Klicko
barsa izgubila sponzora-penal za real madrid
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi