Barcelona razbila Sevillu na Camp Nou, majstorije Suareza i Messija
Vidal, Suarez i Messi su imali razloga za slavlje

Katalonci su stigli do treće pobjede u nizu

Barcelona razbila Sevillu na Camp Nou, majstorije Suareza i Messija

S. Pašalić, foto: EPA

Barcelona je na Camp Nou savladala Sevillu sa visokih 4:0.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu, a u 12. minuti su mogli stići i do vodstva kada se Luuk de Jong pucao sa pet metara, a ter Stegen je fantastično reagovao i spasio svoju mrežu.

Sevilla je dobila korner nakon toga, a odmah je uslijedila i nova prilika kada je Fernando pucao, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

U 18. minuti stigla je i nova odlična šansa koju je imao de Jong, ali je bio neprecizan.

Nakon toga je Barcelona preuzela inicijativu, a u 27. minuti je stigla i do vodstva kada je Luis Suarez majstorskim potezom makazicama pogodio za 1:0.

Samo pet minuta kasnije je bilo 2:0 nakon što je Vidal postigao gol, a u 35. minuti Dembele je povisio na 3:0.

Sevilla je i u nastavku dobro krenula, a de Jong je u 49. minuti pogodio stativu.

Ipak, Barcelona je ponovo uspostavila dominaciju na terenu, a u 78. minuti je Lionel Messi postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca za 4:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pred kraj meča Katalonci su ostali sa čak dva igrača manje. Prvo je Araujo dobio crveni karton zbog prekršaja nad Chicharitom, a onda je Dembele također isključen zbog prigovora.

Barcelona se sada nalazi na 2. mjestu na tabeli sa 16 bodova, dok vodeći Real ima 18.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Ko nije gledao, rekao bi, razbila ih Barca. Ali ovu tekmu je razbio Jong sa zicer promašajima!
4 0
Hooruk
Kitu su moju oni razbili, mogli su im ljudi pet komada zabit minimum, katastrofa odbrana, prva ekipa sa boljom realizacijom ce ih samo tako nakantati a sve su prilike da ce to biti real (ne daj Boze).
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi