Valverde spreman da se kocka protiv Seville: Messi, Suarez ili obojica?

Nije isključeno da obojica budu na klupi

Valverde spreman da se kocka protiv Seville: Messi, Suarez ili obojica?

E. Škorić

Trener Barcelone Ernesto Valverde ima poseban plan za Lionela Messija i Luisa Suareza.

I Suarez i Messi su spremni i polako se vraćaju u pravu formu, pokazali su to i u nedavnoj pobjedi nad Interom u Ligi prvaka, ali trener Katalonaca planira da im da malo više odmora i, koliko god bila važna večerašnja utakmica, namjerava barem jednog da odmori.

"Naravno da su opet spremni. To su pokazali protiv Intera", rekao je Valverde na konferenciji za novinare uoči današnje utakmice protiv Seville na Camp Nouu.

"Danas ću odlučiti hoće li obojica biti starteri ili će zaigrati samo jedan, a kasnije da dobije priliku i drugi. Obojica su se ove sezone borila s povredama, ali što više igraju to će se više vraćati u formu", dodao je.

Istakao je da je ponekad dobro kada igrači dobiju poziv u nacionalne timove jer onda "to znači da su zdravi i spremni i da igraju u dobroj formi", ali također vidi kao prednost i to što glavne zvijezde Barce neće nastupati u ovoj FIFA pauzi za svoje reprezentacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U dobroj smo formi, imamo dobar tim, a sada ćemo imati i priliku da dodatno radimo na treninzima jer je većina igrača tu tokom reprezentativne pauze".

Barca večeras od 21 sat dočekuje Sevillu u derbiju kola i mora da pobijedi jer ima već pet bodova zaostatka za vodećim Realom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

YaSSaL
Ovaj frajer je na drogama.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti