Objavljena i imena: Xaviju petorica igrača okrenula leđa!

Razdor u svlačionici Barcelone?

Objavljena i imena: Xaviju petorica igrača okrenula leđa!

E. Ganibegović

Čini se da se crni oblaci nadvijaju nad glavom Xavija Hernandeza. 

Tvrdi to katalonski portal "El Nacional", koji ističe da je grupica igrača Barcelone okrenula leđa treneru, a vrlo izgledno ispadanje iz Lige prvaka poljuljao je njegovu poziciju u klubu.

Samo čudo može spasiti Barcelonu od ispadanja iz Lige prvaka već u grupnoj fazi. Ova činjenica, u kombinaciji s velikim ljetnim transferima kluba, znači da ne manjka kritika prema Barcinom treneru Xaviju Hernandezu.

Kako prenosi spomenuti "El Nacional", Xavijev problem nisu samo rezultati u Ligi prvaka, već i odnos grupe igrača prema njemu.

Portal prvi spominje bivše Xavijeve suigrače Jordija Albu i Gerarda Piquea koji su ove sezone postali zamjene, a na tome mu posebno zamjera Alba. 

Ostale zamjene, Frenkie de Jong i Ansu Fati, također su nezadovoljne svojom situacijom. Holanđanin gubi konkurentnost u sredini terena kod Xavija sa Sergijom Busquetsom, Pedrijem i Gavijem, dok Raphinha i Ousmane Dembele igraju više od Fatija.

Naravno, obojici igrača se ne sviđa ovakva situacija, a prema pisanju "El Nacionala" Fatiju je čak prijetio i odlazak iz kluba.

Među Xavijevim kritičarima je i Memphis Depay, koji je ljetos bio na rubu odlaska s Camp Noua. Još jedan Holanđanin također je rezerva, iako, prema riječima autora teksta, uvijek dobro funkcioniše kad se pojavi na travnjaku. Pored svega, Xavi favorizuje Ferrana Torresa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, izvještaji "El Nacionala" nisu potvrđeni u drugim katalonskim medijima. Štaviše, u razgovoru za klupsku televiziju "Barca TV" u obranu trenera Barcelone stao je predsjednik kluba, Joan Laporta.

"Imamo puno povjerenje u Xavija. On je sjajan trener i sigurno će se boriti za više, donosit će nam velike uspjehe u budućnosti. On jako dobro poznaje klub i zna koji je savršen način igranja za Barcu. Ima našu podršku i on to zna. Uvjereni smo da će sve ispasti dobro", rekao je Laporta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Ko ce drugi nego Pique i Alba. Nema trenera u Barceloni kojem nisu okrenuli ledja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi