El Clasico u skroz neobičnom terminu

Zbog azijskog tržišta

El Clasico u skroz neobičnom terminu

Edmir Škorić

El Mundo Deportivo tvrdi da će se derbi između Barcelone i Real Madrida 24. oktobra odigrati u nekarakterističnom terminu.

Iako su noćni termini rezervisani za velike utakmice, Mundo Deportivo javlja da će se okršaj dva španska velikana gledati ranije. U igri su dva termina - 13 i 16 sati, kako bi se zadovoljilo azijsko tržište.

"Movistar" obično stavlja meč u noćne termine zbog gledanosti, ali cilj je da se španski nogomet dodatno prilagodi azijskom tržištu. I prošli El Clasico trebao je da se igra u13 sati, no zbog nereda u Kataloniji odigran je 18. decembra umjesto 26. oktobra i u noćnom terminu.

U sezoni 2017/18 prvi El Clasico se igrao od 13 sati, dok je onaj drugi na Nou Campu počeo u 16.15 sati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada je sve izvjesnije da će prvi El Clasico u sezoni 2020/21 početi u 13 sati. Nije baš da će se u Evropi slaviti zbog toga, ali u pitanju je viša sila.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slobodas
Kakav el klasiko imamo mi dovoljno derbija u PL BiH. Samo domaće
6 1
HarisADP
Super, bas je ova tekma dotakla dno otkako je CR otisao sad su zavrsili svoje niko o njima nece pricati niti ih gledati u evropi. Jupi
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi