Dame iz Barcelone nastavile nestvarnu dominaciju protiv rivalki iz Madrida
Foto - EPA

Lagan trijumf

Dame iz Barcelone nastavile nestvarnu dominaciju protiv rivalki iz Madrida

Midhat Šljivak

Ženski El Clasico između Barcelone i Real Madrida ponovo je donio dominaciju katalonskog kluba koji je na Olimpijskom stadionu slavio s uvjerljivih 5:0.

Ženska ekipa Real Madrida nikada nije uzela ni bod Barceloni u prvenstvu Španije. Dominacija Katalonki nastavljena je i danas i u El Clasicu su lagano slavile s 5:0.

Već nakon prvog poluvremena pobjednik ovog meča bio je poznat. Čak tri pogotka domaće fudbalerke postigle su u ovom dijelu meča.

Vodstvo Barci od 1:0 u 17. minuti donosi najbolja fudbalerka svijeta Aitana Bonmati, da bi nakon niza prilika pred golom Reala finiš prvog dijela donio još dva pogotka.

Caroline Hansen je u 43. minuti povećala prednost na 2:0, a u prvoj minuti nadoknade Mariona Caldentey postavlja rezultat poluvremena od 3:0.

U nastavku su igračice Barcelone igrale koliko im je bilo potrebno da drže prednost. Nisu imale domaće fudbalerke problema da odbrane gol, a u nadoknadi meča Barca stiže do još dva pogotka i potpuno su deklasirale Real.

Oglasi

Claudia Pina u prvoj minuti nadoknade postiže pogodak za 4:0, a konačnih 5:0 u trećoj minuti nadoknade 17-godišnja Victoria Lopez zabija za uvjerljivih 5:0.

Ukupno je ovo 14 trijumf Barcelone u 14 meču protiv rivalki iz Madrida i ne nazire se prekid dominacije ovog tima u Španiji.

Barcelona je očekivano vodeći tim prvenstva. Dobile su svih devet utakmica ove sezone i imaju 27 bodova i gol-razliku 39:2.

Real Madrid je trenutno na drugoj poziciji i ima 21 osvojen bod. Ovo im je drugi poraz sezone, a pored Barcelone savladala ih je i ekipa Levantea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

El Clasico, 9. kolo:

Barcelona - Real Madrid 5:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi