Objavljene riječi pomoćnog sudije kao dokaz velike pogreške na El Clasicu

On je signalizirao faul nad Lengletom

Objavljene riječi pomoćnog sudije kao dokaz velike pogreške na El Clasicu

Edmir Škorić

Ne stišava se bura zbog penala koji je u subotu dosuđen za Real Madrid na Camp Nou u prvom ovosezonskom El Clasicu.

Real je na najtežem ligaškom gostovanju slavio protiv Barcelone s 3:1, a mnogi će reći da je prelomni trenutak bio dosuđeni penal za goste iz Madrida i to nakon aktiviranja VAR-a, a poslije povlačenja Ramosa i Lengleta u šesnaestercu Katalonaca.

Pojavila se informacija da je sudija Martinez Munuera sin osnivača Realove navijačke grupe Los Amigos de Benidrom, a sada katalonski klub navodi da je pomoćni sudija glavnom poručio da je "faul Ramosa nad Lengletom".

Munuera nije poslušao svog pomoćnika, već je pogledao VAR i na kraju pokazao na penal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pomoćni sudija i svi oni koji su na terenu i ako dobro vide neku situaciju i donose odluku, važniji su i od VAR-a i glavni sudija u tom slučaju ne mora da koristi tehnologiju kod donošenja odluke.

Barcelona želi kompletnu evidenciju i ne odustaje lako od ovog slučaja iako je jasno da je sada to prošlost i da je pobjeda na kraju pripala Realu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TiTu
Samo dokaz koliko je Barcelona postala bijedan klub . Nikad sportski nisu poraz podnijeli ,protiv Bayerna imali su sta da kazu,pa protiv Rome takodje i sad ce sve uraditi da skrenu paznju na penal koji je bio cist ko suza a samo da zamazu oci i u klubu isti ostaju na celu. Svi su krivi ali oni nikad. Nije Messi Suarezu dzaba javno poruku poslao i pogodio ljude u Barceloni koji ne znaju sta rade ,godinama unazad...
11 9
ryan.giggs
Treba ih ganjati do kraja. Real svake godine isto. Ako je ono bio penal, onda je i o ah start Casemira. Odnio loptu, a potom i igrača.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi