Golčina Dembelea za prolaz Barcelone u polufinale Kupa Kralja

Ostvarili minimalnu pobjedu

Golčina Dembelea za prolaz Barcelone u polufinale Kupa Kralja

E. Oštraković

Utakmicu četvrtfinala Kupa Kralja odigrale su ekipe Barcelone i Real Sociedada, a domaći tim je nakon minimalne pobjede od 1:0 izborio prolaz dalje.

Barcelona je na ovom susretu bila veliki favorit, ali je pobjeda došla dosta teže od očekivano, ali naravno najbitnije za njih jeste da su izborili prolaz u polufinale.

U prvom poluvremenu je Barcelona dominirala protiv svog protivnika, ali nisu uspjeli postići pogodak, te se na odmor otišli pri rezultatu 0:0.

Vrijedi istaći i to da je Real Sociedad u 40. minuti ostao sa igračem nakon što je direktan crveni karton dobio Mendez.

Ono najbitnije desilo se u 52. minuti. Dembele je majstorski prošao po desnoj strani, te je postigao prelijep gol za vodstvo, a na kraju će se ispsotaviti i pobjedu Barcelone.

Do kraja utakmica je Barcelona dominirala, ali nisu viđene neke ozbiljnije situacije, pogotovo ne pred golom Barcelone.

Tako su ovom pobjedom nogometaši Barcelone izborili plasman u polufinale, dok Real Sociedad svoj nastup završava u četvrtfinalu.

Narednu utakmicu Barcelona igra već za tri dana i to u gostima kod Girone, a poslije toga ih očekuje još jedno gostovanje, ovaj put kod Betisa.

Sa druge strane Real Sociedad igra za četiri dana i to ponovo u gostima, ali ovaj put gostuju kod Real Madrida.

Jasno je da će Barcelona pokušati osvojiti i Kup Kralja, kao i domaće prvenstvo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

admiral1
Kasno je dat crveni trebalo je prije naslov bi trebo drugacije pisat np sramotna pobjeda nezasluzen prolaz
2 8
ubnt2
Hahahha koja je ovo ciganija od ekipe nazvana Real Sociedad, pa nmg vjerovat, sve ih nešto mediji furaju neugodni, dobri, dobra forma....Pa de to dokaži igrom, ljudi 3. na tabeli u Španiji, nije mala stvar, ta pozicija vodi u LP, a oni igraju Park Bus...Jadna ti je Evropa ko ću nju predstavljat i u EL i u LP (za pojedine) i s kakvom igrom, inače VISCA BARCA!
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi