Real Sociedad očitao fudbalsku lekciju Barceloni, a onda muk na Anoeti u 94. minuti!

Araujo junak Katalonaca

Real Sociedad očitao fudbalsku lekciju Barceloni, a onda muk na Anoeti u 94. minuti!

Endin Čaušević

Barcelona je večeras odigrala najlošiju utakmicu u ovoj sezoni na gostovanju kod Real Sociedada, ali golom iz 94. minute Ronalda Arauja katalonski klub je došao do pobjede i velika tri boda.

Sociedad je odlično otvorio meč i već u 27. sekundi imao sjajnu priliku kada je Barrenetxea pokušao, ali je Ter Stegen uspio da odbrani njegov udarac i spasi Barcelonu.

Samo dvije minute kasnije nova šansa za domaće. Ovaj put pokušao je Munoz, no ponovo Ter Stegen brani. Već u narednom napadu nova šansa za zahuktali Sociedad kada sjajno šutira Merino, ali sada lopta ide tik pored stative.

Barcelona je izgledala večeras potpuno bezidejno što je najbolji pokazatelj koliko je Katalonce potresao poraz u El Clasicu od Real Madrida.

Sociedad je "namirisao krv" i pokušao u 16. minuti ponovo. Kubo je bio u prilici, ali pogađajte - junak Barcelone je Ter Stegen koji ponovo brani udarac.

Njemački golman bio je u centru pažnje i u 33. minuti kada sjajno brani udarac Zubimendija. Sve što je Barca uradila u prvom dijelu jesu dva simuliranja Felixa, ali glavni sudija nije nasjeo na to i od penala nije bilo ništa.

Oglasi

I u drugom poluvremenu Sociedad je bio znatno bolji. Međutim, Barca je u odbrani bila nešto kompaktnija i nije dopustila domaćem timu toliko prilika.

Xavi je izvršio izmjene u nadi da će njegov tim uraditi nešto ofanzivno i barem zaprijetiti golu Sociedada, što se desilo u samom finišu meča kada su domaći u šoku i nevjerici gledali šta se dešava.

Kada se mislilo da će ostati bez golova Barcelona je u sudijskoj nadoknadi zablistala i došla do pobjede.

Prvu šansu na meču Barca je imala u 90. minuti preko Gavija čiji udarac brani golman Sociedada, ali onda šok za domaće. Gundogan fantastično centrira, a Araujo pogađa za 1:0 i velika tri boda Barcelone u očajnoj predstavi.

[twitter]https://twitter.com/Ziad_EJ/status/1720922669393039490[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sudija je prvobitno signalizirao ofsajd, no iz VAR sobe dobio je informaciju da je sve čisto i da je to gol za Barcu. Sociedad u šoku u preostale dvije minute nije napravio ništa, te je ostalo 1:0 za Barcelonu.

Ovo je bila daleko najlošija utakmica ekipe Xavija Hernandeza, no svejedno je došla do pobjede što je za njih sigurno najvažnije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Barci protiv Getafea nesvirani penal, Barci protiv Osasune ponisten cist gol, Barci protiv Reala nesviran penal. Danas nesviran penal na Lewi. Barci ove sezone ukradeno bar 6-7 bodova. Lopovcine Madridske. Evo i veceras kad Barci treba gol nadoknada samo 3 minute, a kad Realu treba gol nadoknada bude po 10 minuta.
3 5
vukodlak
Od svih zidovskih klubova najodvratniji klub je Uefalona.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi