Suarez u intervjuu za ESPN otkrio ko je stoper koji je izluđivao Messija: "Bio je kao zid"

Iz vremena dok su igrali u Barceloni

Suarez u intervjuu za ESPN otkrio ko je stoper koji je izluđivao Messija: "Bio je kao zid"

E. Škorić

Urugvajski napadač Luis Suarez godinama je bio sjajan partner Lionelu Messiju u Barceloni. Urugvajac i Argentinac imali su posebno dobar odnos, a osim na terenu, jako bliski su bili i van terena, te je dosta naznaka da će ponovo udružiti snage u Inter Miamiju.

Luis Suarez je u julu 2020. završio svoju šestogodišnju avanturu u Barceloni, zahvaljujući kojoj je između ostalog osvojio četiri španska prvenstva i trijumf u Ligi prvaka. U Kataloniji je napravio sjajan duo sa Lionelom Messijem, odnosno trio, jer je i Neymar igrao zajedno s njima.

Suarez i Messi su se tokom treninga često susreli sa Ronaldom Araujoom, koji je 2018. godine došao u drugi tim Barcelone, a u prvom timu debitovao u oktobru 2019. Suarez odlično poznaje Arauja, jer su zajedno igrali i u reprezentaciji.

Urugvajski defanzivac je danas jedan od vodećih svjetskih defanzivaca, a profesionalni sajt "Transfermarkt" procjenjuje 24-godišnjaka na čak 70 miliona eura. Više se vrednuju samo Joško Gvardiol iz Mančester Cityja i njegov saigrač Ruben Dias.

"Araujo? Veoma sam zadovoljan nivoom koji je pokazao tokom cijele sezone u Barceloni. Ali uvijek sam vjerovao u njega. Sjećam se kada je imao 20 godina i zaustavio je Lea Messija na treningu. Ovaj klinac je zid", rekao je Suarez o njemu na ESPN-u.

Oglasi

Messija su svojevremeno pitali o najtežem rivalu u karijeri i njegova izjava je jako iznenadila navijače. Argentinac je 2020. u intervjuu za DAZN rekao da mu je noćna mora... izvjesni tadašnji defanzivac Girone.

"Navikao sam da me bekovi pokrivaju pojedinačno tokom utakmice. Samo znaš da će ti utakmica biti teža i da ćeš uvijek imati nekoga pored sebe. U stvarnosti, ova situacija se ne dešava tako često. Pablo Maffeo je takav rival. Borbe sa njim bile su zaista žestoke! Međutim, ja nisam tip igrača koji se stalno žali na faul tokom meča. Fizički kontakt je sastavni dio ovog sporta. Ono što me više frustrira je kada ne igram dobro na terenu", rekao je Messi. Maffeo je danas u Mallorci.

Messi je trenutno u Inter Miamiju zajedno sa Sergijom Busquetsom i Jordijem Albom, a očekuje se da im se pridruži i sam Luis Suarez.

Činilo se da će se Suarez povući iz ozbiljnog fudbala nakon što je napustio Barcu, ali je prešao u Atletico Madrid i osvojio La Ligu u svojoj prvoj sezoni. Nakon dvije godine u Madridu, vratio se u domovinu u urugvajski Nacional, gdje je proveo pola godine i potpisao ugovor sa Gremiom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ponovo je počeo da šarmira u brazilskom klubu. Do sada je odigrao 46 utakmica, postigao 19 golova i upisao 16 asistencija. No, iako već ima 36 godina i mora redovno uzimati injekcije zbog upornih bolova u koljenu, i dalje je u potrazi za novim izazovima. Sve ukazuje da će se 2024. pridružiti Interu Miamiju i ponovo igrati uz Lea Messija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti