"Koeman mi je rekao da je u Barceloni kao na godišnjem odmoru"

Frenkie de Jong uživa u Kataloniji

"Koeman mi je rekao da je u Barceloni kao na godišnjem odmoru"

Edmir Škorić

Mladi veznjak Barcelone Frenkie de Jong je u razgovoru za uefa.com otkrio šta mu je sve rekao Ronald Koeman kada je potpisao za Barcelonu.

Koeman je vodio nizozemsku reprezentaciju kada je De Jong tek potpisao za Barcelonu, a eto sada njih dvojica zajedno sarađuju u Kataloniji.

Njemu je, priznaje, Koeman rekao da ne ide previše u restorane i da život u Barceloni možda daje osjećaj kao da ste na godišnjem odmoru.

"Razgovarao sam s njim telefonom i bio je vrlo pozitivan prema Barceloni kao klubu i također prema Barceloni kao gradu. Dakle, ono što mi je rekao bilo je gotovo sve pozitivno. Objasnio mi je da moram biti oprezan, da ne bih smio previše ići u restorane niti jesti previše, jer život u Barceloni je jako dobar i ponekad se osjećate kao da ste na godišnjem odmoru . Samo mi je rekao: 'Pazite s tim, a u suprotnom je sve vrlo dobro'. Na kraju je nogomet najvažnija stvar", objasnio je De Jong.

I sam veznjak se uvjerio u Koemanove riječi nakon što je neko vrijeme proveo u Barceloni.

"Život ovdje je vrlo ugodan. Jako je dobra klima, bolja nego u Nizozemskoj. Imamo plažu, ali i planine i ljudi su inače jako ljubazni. Puno uživam u životu u Barceloni", rekao je De Jong i priznao da mu najviše nedostaju njegova porodica i prijatelji.

Rekao je da je trenutno komunikacija između njega i Koemana "vrlo dobra" te objasnio šta on zahtijeva od igrača.

"Vrlo je jasno. Kad govori, slušate ga jer on ima taj autoritet , tu moć - ne znam kako to objasniti - i, naravno, on ima puno znanja o nogometu, jer mislim da se razumije u nogomet i da je prije bio sjajan igrač. Dakle, da. pokušava te nečemu naučiti, a ti slušaš ", dodao je reprezentativac Nizozemske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na pitanje ko je za njega trenutno najbolji igrač na svijetu, nije se puno dvoumio.

"Messi! Morate mu se samo prilagoditi, ali kada mu date loptu tamo gdje je očekuje, uvijek će napraviti razliku, uvijek!", jasan je De Jong.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

snupi
Zuti (Kuman) i vodi Barcelonu kao da je na godisnjem odmoru.Ali i godisnji nije dovijeka.
2 0
Adnanos
Kumi je tvdrdoglav, gori nego ja. Uvijek se zakaci sa nekim igracima a drguge favorizuje. Nevjerujem da je rijesenje. Da se njega pita u vezi Messija poslo bi ga na tribine.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi