Može li gore po Barcelonu? Dva dana prije početka sezone novi igrači nisu registrovani
Foto - EPA

Zbog finansijskih problema

Može li gore po Barcelonu? Dva dana prije početka sezone novi igrači nisu registrovani

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona ima ozbiljnih finansijskih problema.

Dugovi tima sa Camp Noua odavno su prešli milijardu eura, a ti problemi su im na kraju donijeli i gubitak ikone kluba Lionela Messija, koji nije mogao potpisati novi ugovor.

Klub je objavio rastanak sa njim, a Leo se jučer skrasio u redovima francuskog PSG-a sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Da je katalonski klub u ozbiljnim finansijskim problemima dovoljno govori i situacija sa novim igračima koji su došli u klub ovog ljeta.

Memphis Depay, Sergio Aguero, Emerson i Eric Garcia još uvijek nisu registrovani, iako je do početka sezone ostalo još dva dana.

Uzrok su naravno finansijski problemi koje klub ima. Katalonski radio (RAC) donio je jutros ovu informaciju koja je sasvim sigurno uznemirila navijače ovog kluba.

Ronald Koeman će tako u meču protiv Real Sociedada koji se igra u nedjelju vjerovatno morati da traži druga rješenja i ko zna kad će ova situacija sa registracijama biti riješena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je četvrta u svijetu od svih sportskih klubova po novcu kojeg izdvaja za plate fudbalera. Na godišnjem nivou ta cifra iznosi 230 miliona eura i to je nešto što klub potpuno uništava.

Nije nikakvo čudo što rukovodstvo kluba pokušava da se riješi brojnih 'teških' ugovora koje ima u timu i vidjet ćemo hoće li uspjeti da smanje izdatke za plate do kraja sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hogarr
Evo Barca ko I Zeljo. ??
8 1
dinass
Upropastili su oni sami sebe,koliko su platili Kutinja,Dembelea,Grizmana...?Koliko su placali Mesija i jos par igraca tkz legendi kluba koji ce ga na kraju i unistiti uz ovu predhodnu upravu koja bi i koka kolu unistili kako su nesposobni i koliko su trosili.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi