Hoće li nemoguće postati moguće? Dvije transakcije su potrebne da Barcelona može potpisati Lewu

Moraju se dobro potruditi

Hoće li nemoguće postati moguće? Dvije transakcije su potrebne da Barcelona može potpisati Lewu

E. Ganibegović

Robert Lewandowski saopštio je da ne želi produžiti ugovor s Bayernom, a pitanje je samo da li će otići ovog ili idućeg ljeta kada mu ističe ugovor. 

Klub koji se najviše dovodi u vezu s njim jeste Barcelona, no stvari nisu baš tako jednostavne.

Javier Tebas, predsjednik La Lige, dao je izjavu u kojoj je doveo u pitanje transfer Roberta Lewandowskog iz Bayerna u Barcelonu.

Isti taj Tebas je prije godinu dana rekao da Barca neće moći obnoviti Messijev ugovor zbog golemog minusa, a to se i dogodilo te je katalonska legenda prihvatila ponudu PSG-a i otišla kao slobodan igrač.

Barcelona zna da je Tebas u pravu i zato očajnički traži rješenja kako bi dovela napadača veličine Lewandowskog.

Marca je danas objavila da Mateu Alemany radi potrebne kalkulacije kako bi se novac zarađen transferom nekih igrača mogao uložiti u nove. Kao što je  Lewandowski. No, njegova je zadaća jako teška sve dok klupska situacija dopušta da se od svaka 3-4 dobijena eura samo jedan može reinvestirati u drugog fudbalera.

Oglasi

Prvi korak napravili su Katalonci transferom Coutinha koji je ukupno koštao oko 40 miliona eura, što znači da im je odatle dostupno za Lewandowskog 13 miliona eura.

S druge strane, predsjednik Joan Laporta odvojeno pregovara o prijenosu 49 posto dionica "Barca Licensing and Merchandising" i "Barca Studios". Ako uspije, onda će stvari biti jednostavnije. Ali do tada se čini gotovo nemogućim.

"Brojke su jednostavne, kada imate gubitak od 500 miliona eura u posljednje dvije godine, morate ih nadoknaditi da biste mogli potpisati druge igrače", rekao je šef La Lige, podsjetimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Lewandowski ima još jednu godinu u Bayernu, a osim onoga što želi zaraditi, Bayern želi i naknadu za transfer, tako da ga ne vidim u Barceloni", dodao je Tebas.

Prema propisima La Lige, u španskom klubu ne mogu imati budžet za plate koji prelazi maksimalno 70 posto prihoda kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi