Xavi pozvao na razgovor četvoricu fudbalera i saopštio im da su višak
Foto - EPA

Za njih više nema mjesta

Xavi pozvao na razgovor četvoricu fudbalera i saopštio im da su višak

M. Šljivak

Trener Barcelone Xavi Hernandez saopštio je četvorici fudbalera kako ne računa na njihove usluge u novoj sezoni.

Katalonski klub prošao je kroz još jednu neuspješnu sezonu. Barca je ostala bez trofeja, ali se svi nadaju da će već naredne sezone biti mnogo konkurentniji u svim takmičenjima.

Već se spominju brojni mogući transferi, ali ono što je sasvim jasno je to da će biti i dosta odlazaka s Camp Noua. Jučer je Xavi četvorici saopštio da na njih ne računa.

Trener katalonskog kluba obavio je razgovore s igračima kojih se želi riješiti, a u njegovim planovima nisu Oscar Mingueza, Riqui Puig, Samuel Umtiti i Martin Braithwaite.

Svi oni su slobodni da potraže nove klubove. Moguće je da će neki od njih otići na posudbu, ali plan je da se pokušaju prodati.

Također, dres Barcelone u narednoj sezoni neće nositi ni Adama Traore i Luuk de Jong. Oni se vraćaju u svoje klubove Wolverhampton i Sevillu, a očekuje se da će klub napustiti i bh. veznjak Miralem Pjanić.

Oglasi

Za sada je Barcelona dogovorila dolazak Francka Kessieja iz Milana u slobodnom transferu, a najavljuju se dodatna pojačanja, posebno u defanzivnom redu.

Barcelona će sasvim sigurno izgledati poprilično drugačije u odnosu na prethodnu sezonu i vidjet ćemo šta će uspjeti napraviti na terenu.

Xavi otkrio najveću ljetnu želju

Ljeto će na Camp Nou biti prometno prema prvim najavama iz Katalonije, a Xavi je upravi kluba iznio i svoju najveću želju u ljetnom transfer roku.

Xavi na Nou Campu želi da vidi štopera Napolija sjajnog Senegalca Kalidoua Koulibaliya.

Pomenutom fudbaleru ugovor s Napolijem ističe na ljeto 2023. godine, tako da će ovo biti i prilika da tim sa juga Italije napuni kasu.

Senegalski defanzivac ima vrijednost 45 miliona eura, a sigurno da Napoli ne bi pregovarao ispod 50 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Problem Barceloni bi mogla predstavljati činjenica da je Koulibaly na radaru još nekih klubova kao što su Bayern, Inter, ranije su se spominjali Liverpool i Chelsea.

Već za mjesec dana ćemo vidjeti da li će se Xaviju ispuniti ova želja koju podržavaju i navijači Barcelone jer bi Koulibaly dao na dodatnoj sigurnosti defanzivnoj liniji katalonskog tima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Da hoce izbrusiti Pjanica jos zadnji put pa da zablista kao on pred penziju tada...
3 0
Goran86
Jeli nabavio novu kosilicu za pasnjak Kamp ako nije xebes sve to onda
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi