Anna odlučila, a Robert poslušao: "Za njih je ovo poglavlje života završeno"

Lewandowski silno želi ići

Anna odlučila, a Robert poslušao: "Za njih je ovo poglavlje života završeno"

M. Šljivak

Robert Lewandowski saopštio je rukovodstvu Bayerna kako želi napustiti klub.

Poljski napadač zasitio se života u Minhenu i želi novi početak na novoj lokaciji. Odabrao je Barcelonu i svim silama pokušava završiti transfer u redove katalonskog kluba.

U sve je prste umiješala i njegova supruga Anna. U razgovoru s Robertom odlučili su da je vrijeme za promjene.

"Lewandowski se nada da će naići na razumijevanje u Bayernu. Njegova supruga Anna također želi novi početak u Španiji. Engleska nije opcija za porodicu Lewandowski. Žele samo u Barcelonu, po mogućnosti još prije početka predsezone", pišu njemački mediji.

"Robert je u glavi zatvorio poglavlje zvano Bayern. Izričit je u zahtjevu za odlazak. Međutim, želi da sve bude čisto i profesionalno i ne želi nikakve ucjene".

Oglasi

Međutim, direktor Bayerna Oliver Kahn jasan je da je poljski napadač vezan ugovorom i da ga klub ne želi pustiti.

"Njegov ostanak ne dolazi u pitanje. Robert Lewandowski ima ugovor do 2023. godine i on će ga ispuniti", rekao je Oliver Kahn.

Saga oko transfera Roberta Lewandowskog očigledno će se nastaviti i vidjet ćemo dokad će trajati. Za sada ne izgleda sve idealno za sjajnog Poljaka.

Bolan šamar Barceloni od prvog čovjeka La Lige

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas saopštio je kako Barcelona trenutno nema mogućnost da potpiše Roberta Lewandowskog.

Poljski napadač je velika želja katalonskog kluba. Često se govori o njegovom dolasku u klub, ali Tebas tvrdi da to trenutno nije moguće i to zbog finansijskih razloga.

Oglasi

"Trenutno, Lewandowski ne može u Barcelonu. Nemaju mogućnost da ga potpišu. Trebaju se srediti određene stvari, ali ne znam hoće li se one desiti. Pravila i brojke su jasne. Ako imaš više od 500 miliona gubitaka iz prethodne dvije godine, moraš naći način da ih vratiš kako bi bez problema mogao potpisivati igrače", rekao je Tebas i dodao je:

"Lewandowski ima godinu ugovora s Bayernom. S ozbirom na to koliku platu želi igrač i odštetu koju želi Bayern, ne vidim mogućnost da ga Barcelona trenutno može dovesti".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na pitanje novinara da li bi prodaja Frenkieja de Jonga mogla ipak omogućiti Barceloni da potpiše Poljaka.

"Moglo bi biti dovoljno, ali to zavisi od cifre za koju će ga prodati i od cifre koju će Lewandowski uzeti kao platu. Moramo sačekati i vidjeti kolika bi amortizacija od prodaje De Jonga mogla biti. Ne znam kakav je plan Barcelone", rekao je Tebas.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi