Barcelona i da hoće ne može dati otkaz Koemanu

Mnogi navijači će biti razočarani

Barcelona i da hoće ne može dati otkaz Koemanu

A. Čaušević

Ronald Koeman se nalazi pod velikim pritiskom na klupi Barcelone. 

Barcelona se u nedjelju sigurnom pobjedom nad Levanteom (3:0) vratila na pobjednički kolosijek te nizozemski trener može odahnuti, barem do sljedeće utakmice.

U proteklom periodu spominjao se i otkkaz iskusnom stručnjaku, ali to je u ovom trenutku jednostavno nemoguće pa Koeman ne mora brinuti za svoju budućnosti.

Naime, Barcelona još uvijek premašuje ograničenja za plate koje je nametnula La Liga pa se može reći da je Finansijski Fair play i dalje veliki neprijatelj Katalonaca.

Tu do izražaja dolazi tzv. 25 % pravilo o čemu je ranije govorio Joan Laporta kazavši da bi Barcelona za platu od 25 miliona eura, morala osloboditi 100 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo pravilo ne utječe samo na igrače već i na stručni štab pa se angažovanje novog trenera kao što su Xavi Hernandez ili Roberto Martinez u ovom trenutku čini nemogućom.

Inače, ranije se spominjala cifra između 12 i 14 miliona eura koliko bi Barcelona morala platiti otpremnine Koemanu u slučaju da mu uruči otkaz.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Pogled iz malog mozga
2 0
Ma nogirajte taj truhli krompir iz Barcelone, skuplje cete proci kad sezonu zavrsite a sredini tabele. KOliko ce vas kostat neigranje u ligi prvaka?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi