Koemanov sastav je teško predvidjeti, ali prema najavama - na Betis s Pjanićem i potpunom ofanzivom

Barceloni treba pobjeda

Koemanov sastav je teško predvidjeti, ali prema najavama - na Betis s Pjanićem i potpunom ofanzivom

Edmir Škorić

Barcelona će posljednju utakmicu prije reprezentativne pauze odigrati u subotu na Camp Nou protiv Betisa.

Katalonski gigant treba pobjedu nakon očajnog početka u La Ligi. Poslije neuvjerljivog nastupa u Ligi prvaka protiv kijevskog Dynama, slijedi dobar test za izabranike Ronalda Koemana.

Očekuje se da će Koeman, kao po ustaljenoj praksi ove sezone, napraviti neke promjene u timu, a ono što nas raduje, barem prema najavama iz Katalonije, prvi put će Miralem Pjanić biti starter u meču La Lige.

Marc-Andre ter Stegen se vratio i on će sasvim sigurno biti na golu, pa Neto mora da preseli na klupu. Clement Lenglet je propustio Dynamo Kijev, no protiv Betisa će biti u startnih 11. S njim u štoperskom paru igrat će Gerard Pique. Dergino Dest i Jordi Alba bit će bekovi, mada nije isključeno da Sergi Roberto dobije šansu ispred Desta.

U veznom redu trebalo bi da krenu Pjanić i Frenkie de Jong, mada bi Nizozemca mogao zamijeniti Sergio Busquets, a ofanzivni tim upotpunit će mladi Fati, Ousmane Dembele, Lionel Messi i Antoine Griezmann.

Najavljenih 11 protiv Betisa: Ter Stegen; Dest, Pique, Lenglet, Alba; Pjanić, De Jong; Dembele, Messi, Fati; Griezmann.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Koeman često luta sa sastavom ove sezone, ali mora što prije pronaći idealnih 11 jer Baca mora početi da pobjeđuje u mečevima domaćeg prvenstva, ali i da igra uvjerljivije nego što je to do sada bio slučaj.

Susret Barcelona - Betis igrat će se od 16:15 sati u subotu na Camp Nou stadionu. Betis je sa 12 bodova na sedmom mjestu, Barcelona tek 12. sa četiri boda manje od sutrašnjeg rivala. Protekli susreti ova dva tima bili su dosta efikasni, a prije godinu dana je na Camp Nou Barca slavila sa 5:2 uz dva gola Griezmanna, dok je protekli duel u Betisu tim iz Katalonije dobio sa 3:2. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEDYnn
Vi kad pisete da nece biti starter on starter,sada samo treba obrnuto misliti
1 0
struja
NO eto ti Skoro dohaberi sastav ccc..znane Koman stane.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi