Barcelona se zadužila za 800 miliona eura
Foto - EPA

Laporta otkriva

Barcelona se zadužila za 800 miliona eura

M. Šljivak

Rukovodstvo Barcelone zadužilo se za 800 miliona eura.

Ovu informaciju je otkrio nekadašnji predsjednik kluba Joan Laporta, koji je odlučio da otkrije određene tajne aktuelnog rukovodstva kluba na čelu sa Josepom Marijom Bartomeuom.

"Ne znam da li je ugovor zvanično potpisan ili su samo potpisali predugovor. Zadužili su se za 800 miliona eura kod investicione banke Goldman Sachs i vraćat će ga narednih 20 godina", rekao je Laporta.

Tvrdi da rukovodstvo kluba nije napravilo dobre stvari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bit će to klub sa milijardama prihoda, ali i sa milijardama trošlova i dugova. Bit će veoma teško za onog ko dođe na čelo kluba u budućnosti. Ovo rukovodstvo mora da razjasni kompletnu situaciju", istakao je Laporta.

Također, on je otkrio i da trenutni dug kluba iznosi 217 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Toliko zaduženje ne treba dopustiti niko na svijetu ne vriedi toliko logičnije je ugasi klub ako nije sposoban funkcionirati a ne ovako samo se zadužuj
2 5
ekstravaganzni.
Barteomeu cigan trebaju igraci sjest i ne igrat libo ih *****
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi