Obradovao se saudijskim milionima, pa zbog supruge koja je iz Izraela morao da odbije ponudu

Njena je bila zadnja

Obradovao se saudijskim milionima, pa zbog supruge koja je iz Izraela morao da odbije ponudu

Endin Čaušević

Xavi Hernandez najavio je odlazak iz Barcelone na kraju ove sezone i mnogi smatraju da to znači kraj i za Sergija Roberta. Španac je već dobio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, ali zbog supruge i njene porodice istu je na kraju morao odbiti.

Roberto je i prošle godine bio na izlaznim vratima Barcelone, ali tada je upravo Xavi bio taj koji je uvjerio čelnike katalonskog kluba da ovom 32-godišnjaku daju novi ugovor tvrdeći da mu je i dalje potreban.

Međutim, nakon što je Xavi prije nekoliko sedmica potvrdio da će na kraju sezone napustiti Barcelonu španski mediji objavili su da to znači i Robertov kraj u ovom klubu.

Roberto s Barcelonom ima ugovor do kraja ove sezone i u klubu ne razmišljaju o tome da mu ponude nastavak saradnje. Već su mu dali dozvolu da pregovara s drugim klubovima što je on i počeo da radi.

Španski mediji navode da se Robertu prvo javio jedan klub iz Saudijske Arabije koji mu je ponudio ogroman novac za dvogodišnji ugovor, ali na iznenađenje svih on je tu ponudu odbio.

Oglasi

Kako piše Mundo Deportivo glavni razlog je njegova supruga koja dolazi iz izraelske porodice, te je ona bila ta koja je odbila mogućnost odlaska u S. Arabiju smatrajući da tamo neće biti dovoljno sigurno za nju i njenu porodicu.

Coral Simanovich je inače izraelska manekenka, te je odigraka ključnu ulogu da njen suprug odbije mogućnost prelaska u Saudijsku Arabiju.

Kako stvari stoje Roberto će ići van Evrope na kraju sezone, ali ne na istok već na zapad, odnosno u Sjedinjene Američke Države.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 32-godišnjak ima i ponudu iz MLS-a i trenutno pregovara oko uslova ugovora i čini se da će i Roberto od naredne sezone igrati u Americi. Takvoj odluci raduje se i Coral koja većinu djetinjstva provela u toj zemlji.

Iako Roberto u ugovoru s Barcelonom ima mogućnost produženja saradnje na još godinu dana oni su mu već dali jasno do znanja da od toga nema ništa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BillyPiton
Ovu prikazu nece niko ni dzabe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi