Barcelona skautira četiri mlade nade Ajaxa

U Kataloniji misle na budućnost

Barcelona skautira četiri mlade nade Ajaxa

Prema pisanjima holandskog De Telegraafa, direktor omladinske akademije Barcelone Jose Mari Bakero je proteklog vikenda gledao utakmicu Ajaxa i Zvollea (1:0), a on u Holandiji nije boravio samo turistički.

Navodno, on je u Holandiju stigao kako bi pomno pratio četvoricu najtalentovanijih fudbalera Ajaxa, za koje je Barcelona izuzetno zainteresovana.

Riječ je o Matthijsu de Ligtu, Frenkieju de Jongu, Donnyju van de Beeku i sinu nakadašnjeg napadača Barce, sjajnom Justinu Kluivertu.

Baracelona je zainteresovana za svu četvoricu, s obzirom da se smatra da se radi o zaista velikim talentima, dok pojedini analitičari smatraju da bi mladi Justin Kluviert (18) mogao postati bolji fudbaler i od svog oca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veliki potencijal posjeduje i 20-godišnji De Jong koji već sada može na visokom nivou igrati na nekoliko pozicija, dok je De Ligt trenutno jedan od najboljih mladih štopera na svijetu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi