Conte: Znamo ko je Barcelona, ali moramo igrati svoju igru

Menadžer Chelseaja najavio utakmicu

Conte: Znamo ko je Barcelona, ali moramo igrati svoju igru

Menadžer Chelseaja Antonio Conte je na večerašnjoj press konferenciji najavio sutrašnju utakmicu protiv Barcelone u 1/8 finala Lige prvaka.

Conte je svjestan da je Barcelona favorit, ali ističe da se njegov tim neće unaprijed predati.

"Dvomeč počinje s rezultatom 0:0. Znamo ko je Barcelona. Veliki klub, jedan od najjačih na svijetu sasvim sigurno. Ovo je tip utakmice koju ne možete odigrati tek tako, uvijek postoji uzbuđenje i euforija kada ih igrate. Barcelona gaji specifičan stil igre i voli da ima terensku dominaciju, ali ne smijemo odustati od svoje igre", rekao je Conte, te nastavio:

"Barcelona je na papiru favorit za plasman u sljedeći krug, ali spremni smo da se borimo. Oni igraju fantastičnu sezonu, prvi su u Španiji i imaju veliku priliku da osvoje i Kup. Ipak, mislim da uprkos svemu tome nismo bez šansi".

Nezaobilazno pitanje bilo je - Kako čuvati Lea Messija?

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Messi je najbolji igrač na svijetu. On ima mogućnost da u svakoj situaciji pronađe rješenje i stvori priliku kada izgleda da ste sigurni. Nema dileme da je Messi najopasniji uz Suareza, ali njih dvojica nisu jedini. Barcelona ima mnogo kvalitetnih igrača na koje treba obratiti pažnju".

Prvi meč Chelseaja i Barcelone igra se na Stamford Bridgeu a revanš na Nou Campu, što bi mogla biti dodatna prednost za Katalonce pred ovaj dvomeč.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi