Bartomeu je bivši, ko će sjesti na užarenu stolicu predsjednika Barcelone?

Skupljeni su potpisi

Bartomeu je bivši, ko će sjesti na užarenu stolicu predsjednika Barcelone?

A. Beganović

Josep Bartomeu u narednim danima će gotovo sigurno biti smijenjen sa funkcije predsjednika Barcelone.

Danas je i zvanično potvrđeno da je sakupljen dovoljan broj potpisa za izglasavanje nepovjerenja Bartomeuu i njegovim saradnicima.

Sakupuljeno je više od 20.000 glasova i utvđeno je da ima preko 16.250 potpisa što je dovoljno da se nastavi proces izglasavanja nepovjerenja.

Španski mediji pišu da je zapravo Bartomeu već sada bivši, a navode da bi on zapravo mogao podnijeti ostavku kako bi se zaustavio proces izglasavanja nepovjerenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, navijači Barcelone smatraju da je Bartomeu glavni krivac za situaciju u klubu zbog koje je i Lionel Messi zatražio odlazak. U njegovom mandatu klub je potrošio mnogo novca za pojačanja koja su često bila potpuni promašaji, a zamjeraju mu i što je čuvena "La Masija" zapostavljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi