"Idite na stranicu Barcelone i čestitajte novom šampionu"

Prednost je velika

"Idite na stranicu Barcelone i čestitajte novom šampionu"

Eldar Ganibegović

Barcelone je trenutno vodeći tim španske Primere. Sinoć su novom pobjedom povećali prednost u odnosu na Real Madrid i na taj način se za još jedan korak približili osvajanju titule.

U okviru 20. kola španske Primere Real Madrid je poražen od Mallorce našeg Dennisa Hadžikadunića rezultatom 1:0.

Iskoristila je to na najbolji mogući način Barcelona koja je s 3:0 savladala Sevillu i dodatno se odlijepila na prvom mjestu prvenstvene tabele.

Sada je razlika između najvećih rivala ukupno osam bodova, a historija kaže da će Barcelona biti novi prvak Španije.

Prema španskim statističarima, Katalonci nikada nisu izgubili borbu za šampionat nakon što su imali osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. 

S druge strane, Real Madrid također nikada nije osvojio titulu nakon što je imao osam bodova zaostatka za vodećim timom u toku sezone. 

Oglasi

"Idite na stranicu Barcelone i čestitajte novom šampionu", napisao je novinar koji je objavio ovu vijest. Inače, La Liga je osnovana 1929. godine.

Iako je prednost velika, trener Barcelone Xavi Hernandez svjestan je da nije i nedostižna. To je potvrdio izjavom nakon utakmice protiv Seville.

"Bitna je razlika u bodovima, ali i način na koji igramo. Imamo mnogo mečeva u kojima nismo izgubili i to mi je izuzetno drago.

Sretan sam jer su igrači odradili odličan posao. Imamo osam bodova prednosti, ali ima još mnogo za igrati. Ostalo je još 18 kola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Raphinha je u dobroj formi. Imali smo savršenu utakmicu. Iako ima kritičara, cijenimo njegov rad. On napada prostor, stvara prilike u napadu i radi odlučujuće stvari, više se ističe, ma izvanredan je igrač", kazao je Xavi.

Barcelona je ove sezone već osvojila španski Superkup, na dobrom je putu da osvoji Primeru, u Kupu kralja su u polufinalu, dok će evropski put nastaviti u Evropskoj ligi gdje se sastaju s Manchester Unitedom kasnije ovog mjeseca. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Novinar sigurno nije navijac Uefalone.
1 0
admiral1
Mozemo ici rugat im se nista vise propali klub na rubu bankrota koji sastavlja kraj sa krajem i da osvoje titulu opet su jedno nista nad Realom to se zna uvjek ce se znati Real je nedostizan u svakom segmentu tako samo se mogu oni sami redovat niko vise ko njiha prati vise sem vas iz sport ba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi