Xavi je izjavom nakon nove pobjede pokazao koliko je oprezan i nogama na zemlji
Trener Barcelone i dalje mirno stoji na zemlji, uprkos velikoj prednosti u odnosu na Real Madrid.

Ne leti visoko još uvijek

Xavi je izjavom nakon nove pobjede pokazao koliko je oprezan i nogama na zemlji

Eldar Ganibegović

Barcelona je sinoć upisala novu pobjedu u Primeri i prišla još korak osvajanju titule prvaka Španije. Nakon utakmice trener Xavi Hernandez pokazao je da ipak ne leti visoko.

U okviru 20. kola španske Primere Barcelona je sinoć na svom terenu s 3:0 savladala ove sezone indisponiranu Sevillu. Tako su Katalonci iskoristili poraz Real Madrida od Mallorce našeg Dennisa Hadžikadunića i još se učvrstili na prvom mjestu.

Nakon ove pobjede Barcelona ima 53 boda, osam više od drugoplasiranog Real Madrida i u sjajnoj je poziciji kada je u pitanju borba za titulu prvaka Španije.

Poslije utakmice trener Blaugrane, Xavi Hernandez, pokazao je da ne leti visoko iako njegov tim ima odličnu prednost u odnosu na velikog rivala.

U izjavi je pokazao da je svjestan da ima još da se igra skoro pola sezone, a posebno je izdvojio i pohvalio jednog igrača.

"Bitna je razlika u bodovima, ali i način na koji igramo. Imamo mnogo mečeva u kojima nismo izgubili i to mi je izuzetno drago. 

Oglasi

Sretan sam jer su igrači odradili odličan posao. Imamo osam bodova prednosti, ali ima još mnogo za igrati. Ostalo je još 18 kola.

Raphinha je u dobroj formi. Imali smo savršenu utakmicu. Iako ima kritičara, cijenimo njegov rad. On napada prostor, stvara prilike u napadu i radi odlučujuće stvari, više se ističe, ma izvanredan je igrač", kazao je Xavi.

Barcelona je ove sezone osvojila španski Superkup, a plasirali su se i u polufinale Kupa kralja gdje će snage odmjeriti s Real Madridom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Blizu su osvajanja titule prvaka Španije, te su jedni od glavnih favorita u Evropskoj ligi gdje će se sastati s Manchester Unitedom ovog mjeseca.

Sada im slijedi gostovanje na La Ceramici kod Villarreala u okviru 21. kola Primere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi