Barcelona spašavala pobjedu protiv Getafea
Katalonski tim se ponovo kockao i vrlo je lako mogao ostati bez pobjede protiv neugodnog rivala (Foto: EPA)

Uz dosta muke do tri boda

Barcelona spašavala pobjedu protiv Getafea

M. Šljivak

Barcelona je u 24. kolu La Lige na Nou Campu pobijedila neugodni Getafe s 2:1.

Tim Quiquea Setiena poprilično se namučio da dođe do tri boda, iako se u jednom trenutku činilo kako će do trijumfa doći mnogo lakše od očekivanog.

Barca je imala prednost od 2:0 na poluvremenu ovog meča. Antoine Griezmann ih je doveo u prednost u 33. minuti, da bi šest minuta ksnije Sergi Roberto pogodio za 2:0.

Getafe se međutim vratio u nastavku. Čovjek kojeg Barcelona želi dovesti u svoje redove Angel Rodriguez ušao je u igru u 52. minuti i u 66. minuti je zabio gol za 2:1.

Zatim je Angel imao još jednu veliku šansu, ali je Marc-Andre ter Stegen nekako uspio da odbrani u dva navrata i da spasi svoj tim.

Gosti iz Madrida imali su konstantne napade. Pokazali su zašto su u vrhu tabele La Lige, ali na kraju nisu uspjeli da zabiju gol za jedan bod i Barca je uz puno sreće došla do trijumfa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 24. kolo:

Barcelona - Getafe 2:1

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IvoAndric44
Puhnes u igraca barcelone I sudija odma svira faul
8 5
Vienner
Ma sta vise pomazu suci pa normalno ne bi bilo prvenstvo zanimljivo da Real odmakne 6 bodova.Karte do kraja sezone rasprodane u Barsi vidite da CARITAS pomaze u historiji fudbala nije bilo da savez LA LIGE dopusti kupovinu igraca nakon isteka transfera
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi