Barcelona spremila Messiju ugovor iz snova

Kraj sezone donosi olakšanje u Kataloniji

Barcelona spremila Messiju ugovor iz snova

Emir Dindić

Iako se proteklih mjeseci mnogo špekulisalo o sudbini jednog od najboljih fudbalera današnjice Lionela Messija izgleda da je tim nagađanjima došao kraj. 

Barcelonini navijači i svi ljubitelji Blaugrane mogu odahnuti, jer kako je sam rekao potpredsjednik kluba Jordi Mestre pregovori idu u dobrom pravcu i da je pitanje dana službene potvrde da će maestralni Argentinac ostati stanovnik Katalonije. 

Katalonska Ara donosi kako su ostale još sitnice do konačnog dogovora, i da će Messi potpisati novi četverogodišnji ugovor vrijedan 120 milijuna eura.

Aktuelni ugovor Messija ističe na ljeto iduće godine i sadržava otkupnu klauzulu od 250 milijuna eura, a njegova godišnja plata je trenutno 19 milijuna eura po sezoni. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izjava potpredsjednika Barcelone Mestrea svoju zvaničnu potvrdu će po svemu sudeći dobiti na kraju ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi