"Neymar tumači fudbal kao niko pa čak niti kao Brazilci"
Foto: EPA

Trener Barcelone Luis Enrique nakon utakmice

"Neymar tumači fudbal kao niko pa čak niti kao Brazilci"

D. Rakanović

Barcelona je u subotu rutinski savladala Villareal sa 4:1 u okviru 36. kola španske La Lige.

Trener Barce Luis Enrique bio je veoma zadovoljan nakon ubjedljive pobjede.

"Činjenica da smo postigli četiri pogotka dokazuje kako imamo odlične igrače. Villarreal igra odlično cijelu sezonu, a mi smo se sjajno nosili s pritiskom," rekao je Enrique.

Španski stručnjak potom je prokomentisao igru još jednom briljantnog Neymara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On tumači fudbal kao niko pa čak niti kao Brazilci. Većina njegovih solo prodora su toliko brzi da nemam vremena ih pogledati. Radost ga je gledati. Svaki fudbalski navijač bi trebao cijeniti što Neymar radi, a ponekad više liči baletu nego fudbalu", rekao je Enrique.

Barcelona je ostala na prvoj poziciji sa 84 boda, isto toliko ima i Real ali i utakmicu manje. Kraljevski klub mora još igrati tri utakmice; protiv Seville, Celte i Malage, a Barcelona protiv Las Palmasa i Eibara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi