Barcelona optužena za korupciju: Sud je danas zadao težak udarac katalonskom divu!
FOTO: EPA

Prijete im i žestoke kazne

Barcelona optužena za korupciju: Sud je danas zadao težak udarac katalonskom divu!

Haris Zilić

U posljednjih nekoliko dana Barceloni je teren najmanji problem jer klub ima tonu problema van terena i svlačionice, a vezano za suđenje i namještanje utakmica.

Nove vijesti koje prenose vodeći svjetski mediji među kojima je i ugledni "BBC" otkrivaju da je Barcelona bila dio korupcije.

Naime, katalonski klub je optužen za korupciju i mito na račun bivšeg sudijskog službenika Jose Marie Enriqueza Negreiria.

Sud u Barceloni danas je objavio da su bivši klupski zvaničnici i Negreira optuženi za "korupciju" i "lažnu poslovnu evidenciju".

Ovo su ujedno i tužbe koje je podiglo javno tužilaštvo u Barceloni, a usmjerene su na klub, kao i na bivše predsjednike Josepa Mariu Bartomeua i Sandra Rosella.

Izvršni direktor La Lige Javier Tebas rekao je prošlog mjeseca da bi sadašnji predsjednik Joan Laporta trebao podnijeti ostavku ako ne može objasniti isplate.

Oglasi

Barcelona ima i dosta nejasnih administrativnih obrazaca koje klub mora što prije objasniit i priložiti objašnjenje kako bi bili čisti pred La Ligom u protivnom mogli bi se susresti sa većom kaznom, a to je čak i oduzimanje bodova.

Laporta je odgovorio rekavši da neće dati Tebasu nikakvu dokumentaciju i da je to sve igra kako bi se Barcelona poremetila u trenucima kada je klub stao na stabilne finansijske, ali i rezultatske noge.

"Neka bude jasno da Barcelona nikada nije kupovala sudije i Barcelona nikada nije imala namjeru da kupuje sudije, apsolutno nikada", rekao je u utorak Laporta koji je dodao da je ova cijela priča dobro smišljen plan za rušenje Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, današnje informacije koje su se pojavile u mediijma, a odnose se na prve odluke Suda mogle bi dodatno uzdrmati cijelu situaciju u katalonskom klubu.

Barcelona trenutno nije priložila nijedan odgovarajući dokument koji bi išao u njihovu zaštitu, a još više sumnju podgrijavaju Laportine izjave gdje se protivi prikazivanju bilo kakvih administrativnih tačaka iz kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1607499935
U zadnjih 15 godina, Realu je u 10 sezona svirano vise penala nego Barci, u 4 sezone je bilo obrnuto i jednom je bilo nerijeseno u penalima. Sta bi tek bilo da nisu kupovali sudije...
3 1
user1676286668
Izbaci iz lige i blokiraj transfere na 10 godina i tjt....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi