UEFA odnijela pobjedu - Barcelona napušta Super ligu iz straha od ogromne kazne
Barcelona je spremna učiniti veliki korak i poslušati savjet UEFA (Foto: EPA)

Ne žele biti žrtve

UEFA odnijela pobjedu - Barcelona napušta Super ligu iz straha od ogromne kazne

Midhat Šljivak

Rukovodstvo Barcelone spremno je napustiti projekt osnivanja Super lige kojeg imaju zajedno s Real Madridom i Juventusom. Katalonci odustaju od straha da ih UEFA zbog slučaja 'Negreira' ne izbaci iz Lige prvaka.

Barcelona je navodno spremna napustiti projekat Super lige. Španski mediji javljaju da je katalonski klub blizu odluke da raskine saradnju s Real Madridom i Juventusom i na taj način odustanu od kreiranja novog takmičenja.

Katalonski velikan jedan je od tri preostala kreatora Super lige uz Real Madrid i Juventus. I dok ova dva tima ne odustaju od kreiranja ovog takmičenja, Barcelona je spremna odustati.

Razlog je slučaj Negreira u kojem je Barcelona optužena za plaćanje sudija. Evropska fudbalska federacija (UEFA) najavila je sankcije za klub zbog toga i čak je bilo govora o izbacivanju iz Lige prvaka.

Očigledno je da u Barceloni znaju nešto više o potencijalnoj kazni. Nakon razgovora sa čelnicima UEFA-om u katalonskom klubu su promijenili poglede i spremni su napustiti projekat.

Oglasi

"Barcelona ozbiljno razmatra da se javno odrekne projekta o kreiranju Super lige kako bi izbjegla sankcije UEFA i potencijalno izbacivanje iz Lige prvaka zbog slučaja Negreira", piše Voz Populi.

'Slučaj Negreira' izazvao je veliki skandal u Španiji. Barcelona je navodno plaćala milione nekadašnjem članu sudijske komisije Joseu Enriquezu Negreiri kako bi im savjetima za određene sudije, omogućio poštenije suđenje.

Iz Barcelone jasno tvrde da nikad nisu utjecali na sudijske odluke. Zaprijetili su brojnim tužbama i podigli su ih već protiv petorice španskih novinara.

Međutim, priča o ovom slučaju ne prestaje. Nakon španskog tužilaštva u sve se uključila i Evropska fudbalska federacija (UEFA) koje je pokrenula istragu protiv katalonskog giganta.

Spominjala se mogućnost da će La Liga oduzeti bodove prvaku Španije. Za sada nema konkretnih akcija, a predsjednik Joan Laporta je istakao:

"Neka bude jasno da Barcelona nikada nije kupovala sudije i Barcelona nikada nije imala namjeru da kupuje sudije, apsolutno nikada", poruka je predsjednika kluba Joana Laporte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

UEFA je po svemu sudeći odnijela pobjedu nad Barcelonom. Juventus je naredni kojeg žele pritisnuti da odustanu zbog finansijskih malverzacija i sve su prilike da će Real Madrid ostati sam u projektu Super lige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Znaci da su dosli do nekih dokaza u slucaju Negreira, pa sad ih ucjenjuju da istupe iz Super lige. Mi vas necemo kazniti vi necete igrati super ligu, a necemo vas izbaciti ni iz lige prvaka, elem lopovska posla s obje strane. Guzice bi dali i jedni i drugi samo da dođu do zeljenog cilja.
3 0
komentator1
Pa sto ce brucelona tu sa velikanima?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi