Igrači Barcelone spašavali živu glavu: Slavili su titulu, a onda su počeli da bježe po terenu!

Haos na kraju utakmice

Igrači Barcelone spašavali živu glavu: Slavili su titulu, a onda su počeli da bježe po terenu!

Edmir Škorić

Barcelona je večeras pobijedila u gostima kod Espanyola sa 4:2 i stigla do 27. titule u La Ligi, ali na kraju utakmice ružne scene.

U katalonskom okršaju odlučen je prvak. Barceloni je trebao bod, no ona je upisala laganu pobjedu za matematičko obezbjeđivanje naslova četiri kola prije kraja.

Nakon utakmice slavlje igrača i stručnog štaba Barcelone, ali to se nije dopalo navijačima domaćeg tima. Dok su zagrljeni na centru pjevali "šampioniii" masa je utrčala na teren i počela da ih juri.

Igrači Barcelone bili su prisiljeni pobjeći na sigurno nakon što su navijači Espanyola upali na teren. Scene su bile haotične, iako nije poznato da li je neko od gostiju zadobio povrede.

Španski novinar Guillem Balague potvrdio je da su za to odgovorni ultrasi koji su prekrili lica i skandirali "idemo po njih".

Oglasi

Navijači Barcinog gradskog rivala nisu mogli da podnesu da pred njihovim očima slave, naročito jer je njihov tim u opasnoj zoni i blizu ispadanja u La Ligu 2.

Plavo-bijeli imaju 31 bod i od mirne luke su udaljeni četiri boda, što nije malo budući da je do kraja ostalo još samo četiri utakmice, a sada im slijedi težak meč protiv Rayo Vallecana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se Barce tiče, ona dočekuje Real Sociedad u 35. kolu, ali više nema nikakav pritisak i Xavi će imati priliku da da šansu igračima koji su manje igrali tokom sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Hajde drugoligaši mamu vam yebem
1 1
Madridista
To je to od njih u narednih 10 godina. Potrosili su sve što su imali da kupe ovaj trofej. Sad pauza 10 godina, sem ako ne prodaju imovinu ili tako nešto. Pa će opet biti para za sudije.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi