Xavijeva lista od petorice otpisanih: Od velikog talenta do najvećeg promašaja u historiji kluba

Odlaze u januaru

Xavijeva lista od petorice otpisanih: Od velikog talenta do najvećeg promašaja u historiji kluba

Admin Čaušević

Trenutak istine je sve bliže. Stiže januarski prijelazni rok u kojem će Xavi Hernandez krenuti sa građenjem svoje Barcelone. 

Već tokom januara krenut će se sa zavođenjem reda u svlačionici te dovođenjem novih pojačanja koji će biti kvalitet u pravom smislu riječi.

Međutim da bi se dovela pojačanja potrebno je osloboditi prostor. To će se napraviti prodajom igrača koji su višak prema Xavijevim planovima-

Španski mediji su objavili i listu od petorice igrača koji će napustiti klub u januaru. To su Sergino Dest, Yusuf Demir, Luuk de Jong, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti.

Dest je smatran novim Danijem Alvesom po dolasku iz Ajaxa, međutim njegov dosadašnji period na Nou Campu je razočaravajući i ne uklapa se u Xavijem stil. Na Nou Campu se naraju zaradi od 15 do 20 miliona eura.

Demir je smatran velikim talentom, međutim otkupna klauzula prema kojoj se Rapidu iz Beča mora isplatiti 10 miliona eura ukoliko ovaj fudbaler upiše deset nastupa predstavlja problem. Od dolaska Xavija odigrao je samo 72 minute.

Luuk de Jong nije tip napadača kakvog Xavi želi te je to glavni razlog zašto je višak, bez obzira što na treninzima pokazuje veliku profesionalnost i želju za dokazivanjem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Coutinho je obzirom na uloženo i dobijeno najveći promašaj u historiji Barcelone, njegova plata je 22 miliona, najplaćeniji je u timu, a uopšte nije starter. Brazilac je trenutno više problem nego rješenje.

Umtitija mnogi već sada smatraju bivšim igračem zbog njegovih problema s povredama, a ove sezone je upisao svega jedan nastup, dok Xavi želi dati priliku i mlađim igračima kao što su Comas i Marmol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti