Španci objavili ime Lewinog nasljednika u Barceloni. Cijena? 104 miliona eura!

Katalonci žele napadača za budućnost

Španci objavili ime Lewinog nasljednika u Barceloni. Cijena? 104 miliona eura!

Edmir Škorić

Robert Lewandowski igra za španskog aktuenog prvaka Barcelonu gotovo dvije godine. Ugovor mu ističe 2026. godine, no kako prenose mediji, Katalonci već traže njegovog nasljednika.

Robert Lewandowski prešao je u FC Barcelonu u ljeto 2022. U prvoj sezoni bio je vrlo dobar i postao najbolji strijelac. Razočarao je na početku tekuće sezone, ali u zadnje vrijeme je u boljoj formi. Ukupno je do sada odigrao 43 utakmice postigao 20 golova.

Barcelona već planira da dovede zamjenu za iskusnog golgetera. Prema portalu Fichajes.net, čelnici kluba zainteresovani su za Alexandrea Isaka, kojeg tretiraju kao "vođu napada u narednim godinama".

Šveđanin za Newcastle igra od 2022. godine. Ove je sezone u sjajnoj formi. Do sada je odigrao 34 utakmice i postigao 21 gol, što je više od Lewandowskog ili Viniciusa (19 golova). The Sun je prije nekoliko mjeseci izvijestio o interesu Barcelone za Isaka.

Međutim, transfer neće biti lako realizovati. Napadaču sadašnji ugovor ističe 2028. godine, a britanski mediji javljaju kako Newcastle namjerava pregovarati o njegovom produženju.

Oglasi

Očekivani iznos također može biti problem. Španci tvrde da je Isak procijenjen na 90 miliona funti, odnosno više od 104 miliona eura.

Barcelona ima financijskih problema i možda neće moći platiti toliki novac za njega. No, novinari dodaju da bi Newcastle mogao biti prisiljen prodati napadača kako bi izbjegao probleme s financijskim fair playom. I tu bi katalonska momčad mogla vidjeti priliku za dovođenje Isaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je trenutno fokusirana na završetak sezone. Nakon 32 kola katalonska ekipa je na drugom mjestu tabele La Lige sa 70 bodova. Idući meč igra u ponedjeljak. Na današnji dan će ugostiti Valenciju pred svojom publikom.

24-godišnji švedski reprezentativac igrao je već u Španiji za Real Sociedad, a proslavio se u Borussiji Dortmund u koju je došao iz švedskog AIK-a.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi