Situacija je ozbiljna! Ponavlja se El Clasico kojeg je dobio Real?

Barcelona najavila konkretne poteze

Situacija je ozbiljna! Ponavlja se El Clasico kojeg je dobio Real?

Admin Čaušević

U Barceloni se ne mire sa porazom od Reala. Otišli su toliko daleko i najavili ponavljanje utakmice sve zbog fantomskog gola Lamine Yamala iz prvog poluvremena. Nešo takvo je otkrio predsjednik Katalonaca, Joan Laporta.

Real Madrid je posljednji ovosezonski El Clasico dobio sa 3:2 golom Judea Bellinghama u nadoknadi. Ipak, susret je obilježila scena iz prvog poluvremena kada je odlučeno da lopta nije prešla gol-liniju poslije šuta Yamala.

Šutjeli su u Barceloni oko svega, da bi u ponedjeljak oko 15 sati stigla ozbiljna prijetnja i čak moguće zahtijevanja ponavljanja utakmice.

"Jučer je bilo nekoliko diskutabilnih odluka, ali prije svega postoji jedna koja je ključna i mogla je dovesti do promjene rezultata utakmice. Kao što možete misliti govorim o fantomskog golu Laminea Yamala."

"Kao klub, želimo biti sigurni šta se dogodilo i obavještavam vas da ćemo ispred Barcelone zahtijevati od Tehničkog odbora sudija i FS Španije da nam dostave sve snimke i zvukove nastale akcijom," objasnio je predsjednik predstavnicima medija.

Oglasi

"Ako, nakon što se dokumentacija analizira, shvatimo da je došlo do pogreške u procjeni, što je ono što mislimo, poduzet ćemo sve potrebne radnje da preokrenemo situaciju, ne isključujući nikakve potrebne pravne radnje.

Ako se potvrdi da je gol bio regularan, idemo dalje i tražit ćemo ponavljanje utakmice kao što se to dogodilo u evropskoj utakmici zbog pogreške VAR-a," rekao je.

Utakmica o kojoj Laporte govori je slučaj iz Belgije iz januara ove godine kada je odlučeno da Anderlecht i Genk moraju ponovo na teren zbog greške iz VAR sobe.

"Ne samo da želim izraziti nezadovoljstvo navijača Barcelone zbog lošeg upravljanja VAR-om koje je jučer urađeno, već i naglasiti da to i dalje izaziva zbrku i kontradiktorne kriterije ovisno o situacijama i timovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao predsjednik Barcelone želim istaknuti snagu našeg prvenstva, koje prate milioni navijača, i ne možemo ostati nedirnuti kritikama kada se korištenjem VAR-a podcjenjuje konkurencija. VAR mora pomoći da imamo poštenije takmičenje, a ne obrnuto."

Podsjećanja radi, pobjedom nad Barcelonom Real je svom najvećem rivalu pobjegao 11 bodova prednosti i praktično već ima osiguranu titulu prvaka Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Koji klošari hahaha, pa nije ni bio gol
9 1
user1712413692
E da je bas hoce ponovit da vam Real podere guzo*e jos vise, postali ste jadni sa tom politikom. Kao svi su protiv vas, pomirite se da ste postali prosječna ekipa i gotovo.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi