Barcelona sprema revoluciju u ekipi, ovih sedam igrača definitivno može da pakuje kofere

Bit će velikih promjena

Barcelona sprema revoluciju u ekipi, ovih sedam igrača definitivno može da pakuje kofere

E. Škorić

Nova uprava Barcelone želi potpuno obnoviti ekipu u sljedećem prijelaznom roku.

Španski list "Mundo Deportivo" navodi da je novo rukovodstvo kluba na čelu s predsjednikom Laportom odlučilo da napravi velike promjene nakon još jedne neuspješne sezone.

Čak 14 igrača može da ode, odnosno bit će prodani drugim timovima, a pored mogućih pojačanja, primarni cilj je nagovoriti Lionela Messija na potpisivanje novog ugovora. Argentinac na ljeto postaje slobodan igrač i na Camp Nouu ne žele da ga izgube.

Iako je 14 igrača na list odlaznih transfera, imena sedmorice su objavljena i to su: Miralem Pjanić, Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Matheus Fernandes, Philippe Coutinho i Martin Braithwaite. Status još nekih igrača nije skroz poznat, ali bit će svakako razmatrano ukoliko dođu ponude. 

Dakle, bh. reprezentativac je jedan od otpisanih. Došao je kao veliko pojačanje u zamjenu za Arthura iz Juventusa, ali Koeman ga je u potpunosti stavio u drugi plan i u posljednje vrijeme nije igrao, a bio je i povrijeđen. 

"Mundo Deportivo" dodaje da do četiri igrača mogu doći u Barcelonu. Eric Garcia pridružit će se klubu nakon ove sezone, a klub pregovara sa Sergiom Aguerom, Memphisom Depayem i Georginiom Wijnaldumom. Posljednja dva mogla bi doći u klub iz katalonske prijestolnice samo ako Ronald Koeman ostane kao trener.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je rano ispala iz Lige prvaka, a uspjela je da osvoji samo Kup. Barcelona teoretski još može do titule u La Ligi, ali su šanse zaista male.

Dva kola prije kraja, vodeći je Atletico Madrid sa 80 bodova, Real Madrid ima 78, a Barcelona 76 poena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Jesu oni ebeno normalni??? Pa gdje će Braithwaite-a na ovu listu??? Pa tip je super zamjena za Suareza hahahahahahnemoguhahaahhs
2 3
Sadko
Kakvu politiku vode, nemoze njima niko pomoci, cuj aguero istroseni
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi