Objavljena lista otpisanih u Barceloni - Mnogo je onih koji se opraštaju od dresa velikana
Katalonski velikan prinuđen je napraviti određene promjene kako bi uspjeli naći novac za potpis Lionela Messija (Foto: EPA)

Dosta poznatih lica na transfer listi

Objavljena lista otpisanih u Barceloni - Mnogo je onih koji se opraštaju od dresa velikana

Midhat Šljivak

Barcelona će u ljetnom prijelaznom roku ponovo napraviti dosta promjena unutar tima. Bit će dosta odlazaka kako bi klub uspio vratiti Lionela Messija, a na listi igrača koji bi mogli biti bivši brojna su poznata imena.

Barcelona je spremna u ljetnom prijelaznom roku napraviti ozbiljne promjene unutar tima. Uveliko se radi na dolasku Lionela Messija, a katalonski sastav bit će jači i za Ilkaya Gundogana i Iniga Martineza.

Lista igrača koje je klub spreman prodati je poprilično velika. Na njoj su brojna velika imena i neće biti pošteđeni ni igrači za koje se smatralo da su nedodirljivi.

Najveće ime svakako je Ansu Fati. Mladi napadač trebao je biti nasljednik Lionela Messija, dobio je 'desetku' nakon njegovog odlaska, no nikako je nije uspio opravdati.

Povrede i slaba forma na kraju su doveli do toga da će ga klub prodati. Cifra koju žele je 50 miliona eura i već je klub agentu Jorgeu Mendesu saopštio da mu traži novi klub.

Sličnu cifru Barcelona traži i za Ferrana Torresa koji je također na listi igrača koji će gotovo sigurno biti prodati, a malo iznenađenje je ime Brazilca Raphinhe.

Oglasi

Xavi Hernandez je veliki ljubitelj brazilskog krilnog napadača. Imao je planove s njim, no novac je potreban za druge transfere i klub se spreman odreći i njegovih usluga.

Pored ovog ofanzivnog trojca na listi za prodaju je i Ez Abde, zatim i Eric Garcia, Nico Gonzalez, Clement Lenglet, Segino Dest i Samuel Umititi.

Većinu njih vjerovatno više nećemo gledati u dresu Barcelone, a vrlo moguće da nijedan neće ostati u timu s Camp Nou stadiona.

Poznato je koliko će Messi zarađivati u Barceloni

Lionel Messi će po svemu sudeći od naredne sezone ponovo nositi dres Barcelone. Najbolji fudbaler svijeta odlučio se vratiti kući i sve je spremno za njegov potpis ugovora s katalonskim klubom, a poznati su i svi detalji oko ugovora.

Messi se nakon dvije sezone u PSG-u vraća kući u Barcelonu. On je s porodicom odlučio odbiti sve ponude koje su došle zbog katalonskog velikana koji je osigurao sredstva za njegov povratak.

Poznato je i koliko će Leo zarađivati na povratku na Camp Nou. Messi će od kluba primati 13 miliona eura neto po sezoni, a potpisat će ugovor do juna 2025. godine.

Naravno, Messi će od kluba dobiti i druge bonuse. Imat će procente od prodaje ulaznica, prodaje dresova, pa će se cifra od 13 miliona eura dodatno podebljati.

Klub će također profitirati od povratka Messija. Očekuje se da će bi samo naredne sezone od zbog slavnog Argentinca klub mogao zaraditi između 250 i 300 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Halal madrid y nada mas
0 0
zak84
Prodaju igrace Koji Su 23-26 godina..... A dovode djeda lred kraju karijere ... Svaka cast mesi je mesi ali opet.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti