Mjesecima vode žestok rat, danas po prvi put oči u oči, a onda šok za i nevjerica svih

Tebas i Laporta se sreli

Mjesecima vode žestok rat, danas po prvi put oči u oči, a onda šok za i nevjerica svih

Endin Čaušević

Joan Laporta prije nekoliko dana održao je press konferenciju na kojoj je pričao o "Negreira slučaju" u kojem je Barcelona optužena za plaćanje sudija i žestoko je demantovao sve to, a zatim je odlučio da isproziva Real Madrid, Javiera Tebasa i sve one koji su javno pokrenuli linč protiv katalonskog kluba. Laporta i Tebas sreli su se danas po prvi put nakon toga, a mnoge je video koji se pojavio na Twitteru šokirao.

Prije dva mjeseca pojavile su se informacije da je Barcelona plaćala nekadašnjeg sudiju Negreiru što je pokrenuo apsolutni skandal u Španiji, a svi klubovi u La Ligi su okrenuli leđa Barceloni i tražili da se katalonski klub žestoko kazni.

Laporta je sedmicama šutio na tu temu i prikupljao dokaze o tome da Barcelona nije ništa pogrešno napravila, a to je na vanrednoj press konferenciji u ponedjeljak i zvanično prezentirao.

Predsjednik Barce demantovao je sve optužbe koje su stigle na račun kluba i odlučio je žestoko da odgovori i najavio protuoptužbe za klevetu i poručio da će zbog svih izrečenih neistina tražiti astronomsku novčanu odštetu.

Pored svih klubova i ljudi koje je Laporta prozvao u ponedjeljak među njima je bio i prvi čovjek La Lige, Javier Tebas, koji baš i nije ljubitelj Barcelone.

Laporti smeta što Tebas na sve način opstruira rad Barcelone, ali i bez dokaza traži da se klub kazni. Prozvao ga je da je deklarisani navijač Real Madrida, te je zatražio da odstupi s mjesta predsjednika La Lige.

Oglasi

U centru pažnje našao se video koji je glavna tema na društvenim mrežama, a to je današnji susret Laporta i Tebasa na jednom od događaja koji je organizovala La Liga.

Mnoge je iznenadilo što su se nakon svih silnih optužbi i izjava Laporta i Tebas bez problema pozdravili i pružili ruku jedan drugom kao da se nikada ništa nije ni desilo između njih dvojice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Laporta i Tebas su kratko popričali i smijali se, a kamere su to uspjele da snime, te je video postao hit na društvenim mrežama.

Tebas je nakon svega izjavio da on i Laporta uopšte nisu pričali o spornim temama i da su se samo pozdravili.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi