Rasprodaja u Barceloni: Raphinha, Ansu Fati i Ferran Torres blizu su novih klubova
Rasprodaja u Barceloni. Čak trojica ofanzivaca su dobila ponude iz Engleske i klub ih je spreman prodati (Foto: EPA)

Odlaze iz kluba

Rasprodaja u Barceloni: Raphinha, Ansu Fati i Ferran Torres blizu su novih klubova

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona napravit će tokom ljeta poprilične promjene u igračkim redovima, a klub je već dobio tri ponude za ofanzivce i izvjesno je da bi klub mogli napustiti Ansu Fati, Ferran Torres i Raphinha.

Barcelona je zbog finansijskih problema i želje da potpišu Lionela Messija primorana napraviti određene izlazne transfere kako bi se bez problema registrovali novi igrači.

Katalonski velikan neće imati previše problema s prodajom određenih igrača i već su u procesu tri odlična posla u Engleskoj u kojima će tim s Camp Noua zaraditi 170 miliona eura i dobit će jednog igrača.

Newcastle je spreman izdvojiti čak 80 miliona eura za Brazilca Raphinhu. Ova ponuda je zainteresovala klub iako fudbaler nije bio među onima koje je trener Xavi Hernandez prekrižio, ali vrhunska cifra mogla bi dovesti do transfera.

Put Engleske ponovo bi mogao i Ferran Torres. Xavi ga ne vidi kao igrača koji može pomoći u budućnosti, a ponuda Aston Ville od 60 miliona eura dobro je došla klubu i realizacija transfera je izvjesna.

Iz kluba vjerovatno ide i nekada velika nada Ansu Fati. Barca pregovara s Wolverhamptonom o njegovom transferu, agent Jorge Mendez završava posao koji će Kataloncima donijeti 30 miliona eura i veznjaka Rubena Nevesa.

Oglasi

Xavi nije veliki ljubitelj portugalskog veznjaka. Ipak, nema ništa protiv da on bude dio posla i očekuje se da bi posao vrlo brzo mogao biti završen.

Odlaskom Ansua Fatija oslobađa se i 'desetka' Barcelone. Ona spremno čeka svoj najboljeg dječaka Lionela Messija koji je spreman odbiti nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije kako bi se vratio u klub.

Na listi za odlazak s Camp Noua još su Jordi Alba, Franck Kessie i Eric Garcia. Klub će pokušati da ih se riješi što je prije moguće, a najveći problem je Jordi Alba koji ima još godinu ugovora u kojoj bi trebao uzeti 36 miliona eura. On jednostavno ne želi otići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je s druge strane već završila transfere Ilkaya Gundogana i Iniga Martineza. Sjajni veznjak i defanzivac stižu kao slobodni igrači.

Klub je trenutno u potrazi i za kvalitetnim rješenjem na poziciji desnog beka. Nju su ove sezone krpili mnogi igrači, najčešće Jules Kounde, ali Francuz je jasno saopštio kako više nema namjeru da igra na toj poziciji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676114259
Dobar potez u svezi Messija - GOAT
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti