Igra odličnu sezonu u Barci, ali je svjestan šta mu se sprema: Raphinhina sudbina je već odlučena

Klub je primoran da nekoga "žrtvuje"

Igra odličnu sezonu u Barci, ali je svjestan šta mu se sprema: Raphinhina sudbina je već odlučena

Endin Čaušević

Zbog problema s finansijskim fair playjom Barcelona će na ljeto biti promirana prodati barem jednog prvotimca ukoliko želi da dovodi nova pojačanja. Španski mediji već pišu da su čelnici kluba odlučili da će to biti Raphinha i da na stolu imaju ponudu od 80 miliona eura za Brazilca.

Raphinha je u Barcelonu stigao prije godinu dana iz Leeds Uniteda, a Katalonci su ga platili oko 55 miliona eura i Brazilac se pokazao kao odlično pojačanje.

Ovaj 26-godišnjak igra u sjajnoj formi i istakao se kao jedan od najvažnijih igrača u ekipi Xavija Hernandeza. Raphinha je uspio zabiti deset golova u dosadašnjem dijelu sezone i uz to je dodao i 11 asistencija.

Međutim, iako je među najvažnijim igračima Barcelone čini se da će se Raphinha na stadionu Camp Nou zadržati samo jednu sezonu.

Poznato je da Barcelona ima ogromnih finansijskih problema i već sada je jasno da će morati prodati nekoliko igrača uključujući i jednu od zvijezda ekipe kako bi ovog ljeta mogli dovoditi pojačanje.

Španski mediji pišu da je katalonski klub već odlučio da će Raphinha biti taj kojeg će prodati nakon samo jedne sezone uprskos činjenici da on pruža zaista odlične partije u dresu tog kluba.

Oglasi

Međutim, kako je objavio ugledni novinar Gerard Romero čelnici Barcelone već sada imaju na stolu primamljivu ponudu za Raphinhu i ne žele ništa rizikovati i odlučni su da je prihvate na kraju sezone.

Naime, za Raphinhu je najveći interes pokazao Newcastle koji je ponudio Barceloni 80 miliona eura za ovog igrača i kako stvari stoje on će karijeru nastaviti na St. James Parku.

I La Liga je navodno već upoznata s ovom ponudom, a novac od transfera je već predstavljen kao dio finansijskog plana Barcelone za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona uz Raphinhu mora prodati još nekoliko igrača kako bi mogli dovoditi igrače, a već je svima jasno da je glavna želja čelnika kluba da na Camp Nou vrate Lionela Messija.

Raphinha će na kraju prema svemu sudeći biti žrtva tih finansijskih problema, a i sam je u nekoliko navrata već govorio da želi ostati u Barceloni i da se tu odlično osjeća, no čini se da će nakon samo godinu dana morati spakovati kofere.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi