Barcelona sprema spektakularnu bombu za naredno ljeto
Foto - EPA

Kreću po zvijezdu Redsa

Barcelona sprema spektakularnu bombu za naredno ljeto

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone odradila je ovog ljeta izvrstan prijelazni rok.

Katalonski velikan je usprkos velikim finansijskim problemima uspio dovesti imena poput Roberta Lewandowskog ili Raphinhe, a navodno su spremni do kraja augusta završiti još nekoliko velikih potpisa.

Međutim, Barca za naredno ljeto sprema transfer koji bi mogao uzdrmati svijet fudbala. Španski mediji tvrde da će Katalonci krenuti po zvijezdu Liverpoola Trenta Alexandera-Arnolda.

Navodno će desni bek Redsa biti jedini fudbaler za kojeg Barcelona izdvojiti novac u ljeto 2023. godine. Spremni su ponuditi 80 miliona eura za zvijezdu tima s Anfielda.

Alexander-Arnold je ugovorom s Liverpoolom vezan do 2025. godine. Izuzetno je bitna karika u igri Redsa i sigurno da se klub ne želi lako odreći njegovih usluga.

Oglasi

Bit će svakako interesantno vidjeti hoće li Barcelona uspjeti da realizuje ovaj transfer. Sigurno bi bila prava bomba i možda i najveći transfer ljeta 2023. godine.

Podsjetimo, uveliko se špekuliše da bi Barca narednog ljeta mogla vratiti i Lionela Messija iz PSG-a koji je slobodan igrač na kraju ove sezone.

Trent Alexander-Arnold je kompletnu fudbalsku karijeru proveo u Liverpoolu. Prošao je sve omladinske kategorije, a za prvi tim je debitovao 2016. godine u duelu protiv Tottenhama.

Ukupno je ovaj 24-godišnji defanzivac odigrao 227 utakmica za Redse i postigao je 13 golova. Uspio je osvojiti brojne trofeje među kojima su Premiership, FA Kup, Liga prvaka, EFL Kup, UEFA Superkup i FIFA klupsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alexander-Arnold je i standardan član reprezentacije Engleske. Odigrao je 17 utakmica za Gordi Albion i postigao je jedan pogodak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613662710
Hahahhahahahahhahahhaa e ovo je hit mjkmi,pa koja budala bi presao iz ovolikog jakog Liverpoola u Barcu koja je u raspadu
5 8
King_Kenny
...AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...morali bi stadion prodati da kupe ovakvog igraca...
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi