Barceloni 'sa neba pala' gotovo tri miliona eura
Foto - EPA

Bizaran propust Santosa

Barceloni 'sa neba pala' gotovo tri miliona eura

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone uskoro će naplatiti gotovo tri miliona eura od brazilskog Santosa i to iz bizarnog razloga.

Katalonski velikan je prije šest godina sklopio sporazum sa brazilskim velikanom po kojem imaju prednost u kupovini tadašnjeg napadača Santosa Gabriela Barbose.

Santos se obavezao da će obavijestiti Barcu ako u klub stigne prava ponuda za njega, kako bi Katalonci mogli reagovati i uključiti se u borbu za njegov potpis.

Međutim, rukovodstvo Santosa to nije učinilo 2016. godine kada su Gabigola prodali ekipi Intera za gotovo 30 miliona eura.

Zbog ugovora kojeg su imali sa Barcom Santos je prinuđen timu sa Camp Noua isplatiti odštetu u ovom slučaju i Barcelona će dobiti 2.9 miliona eura.

Razgovori o načinu isplate novca između dvije strane su počeli i doslovno su Barceloni gotovo tri miliona eura pala sa neba.

Gabigol nije uspio u Evropi. Danas 25-godišnji napadač je odigrao samo 10 utakmica za Nerazzurre i većinu vremena je proveo na posudbama.

Kratko je bio u Benfici, 2017. godine se vratio u Santos, a zatim je 2019. godine postao član Flamenga koji je potom i otkupio njegov ugovor od Intera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barbosa u Brazilu briljira. Uspio je ponovo doći i do reprezentacije, a uveliko se ponovo špekuliše o njegovom povratku na Stari kontinent.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1601076490
E ovo će im pomoći da prežive, velikih 3 mil€
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi