Ogromno ulaganje u Barcelonu za 'obračun' s bogatašima
Foto - EPA

Goldman Sachs ulaže novac

Ogromno ulaganje u Barcelonu za 'obračun' s bogatašima

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone ima ozbiljne finansijske probleme.

Dugovi katalonskog velikana odavno su premašili milijardu eura, a rukovodstvo na brojne načine pokušava da dug što više smanji.

Za sada im to ide dobro. Igrači prihvataju smanjenje plata, dovode se fudbaleri koji ne koštaju previše novca, a Barca će za budućnost imati i ozbiljnog partnera.

Velika investiciona kompanija Goldman Sachs odlučila je da uloži novac u Barcelonu i postat će partner katalonskog kluba.

Jedan od tri najveća investiciona fonda na svijetu odlučio je ući u Barcelonu s kapitalom i zbog novca kojeg budu investirali omogućit će Barceloni da mnogo lakše diše u budućnosti.

Katalonski list Sport tvrdi da Goldman Sachs nema namjeru da preuzme kontrolu nad klubom ili da eventualno ima prava na ime stadiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njima sam ulazak u Barcelonu donosi zaradu i uloženi novac u klub će im se kroz ulaganja višestruko vratiti.

Novac od Goldman Sachsa omogućava Barceloni da se koliko-toliko oporavi od finansijske krize, a očekuje se da će u budućnosti ponovo moći da se nosi s ostalim evropskom bogatašima u borbi za velika fudbalska imena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gallardo.la
@nedoni46 tamo ukinuti komentari pa moram ovdje, ne osporavam da ima vanserijsku statistiku, ali pogledaj Lewandowskog u Tom periodu kada je igrao za bvb, pogledaj Dzeku, u njegovim godinama sa Wolfsburgom srusi bayern Koji je tad mozda imao I vecu dominaciju, ovo sto se pravi oko njega I ova gadjanja milionima nece ni njemu ni klubu Koji ga potpise donijeti dobro. Spominju bayern I real, ne moze lewu ni benzemu ni blizu zamijeniti. Nije jos sazrio za takva poredjenja, ja ga prije stavljam u kos sa Hallerom Vlahovicem I Adeyemijem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi