Barcelona je u velikim finansijskim problemima: Igrači će možda ostati i bez plata?
FOTO - EPA

Barcelona je u velikim finansijskim problemima: Igrači će možda ostati i bez plata?

A. Beganović

Finansijska situacija u Barceloni je, prema pisanju španskih medija, nikad gora.

A, da je tako potvrdio je i ekonomski stručnjak Marc Siria, koji je blisko sarađivao sa nekadašnjim predsjednikom Barcelone, Joanom Laportom.

"Vidite, klub trenutno koristi 30-godišnji zajam za finansiranje Espai Barce (Barcelonin projekat modernizacije klupske infrastrukture). Uzimaju se krediti koji su neisplativi, a to što su se obratili Goldman Sachsu zapravo govori da ne mogu osigurati zajmove od domaćih banaka. No, treba dodati da Goldman Sachs nije ta vrsta banaka, nego investicijski gigant čija kamata je 3 do 4 posto. I funkcionišu jednostavno, kada ne možete da platite, pojavi se čovjek koji preuzima dionice ili imovinu", upozorava Siria.

Španski mediji navode da to ne bi značilo da bi pomenuti bankarski fond postao vlasnik kluba, nego bi preprodavao dionice i onda bi se moglo desiti da Barcelona dobije nove vlasnike.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Laž je da korona virus ima veze sa finansijskim problemima. To je laž koja dolazi iz odbora direktora. Prije pandemije Barcelonini dugovi iznosili su čak 740 miliona eura, a sada su porasli na 820 miliona. Pola milijarde duguju domaćim bankama i ne mogu više da pozajme. Zato su se okrenuli Goldman Sachsu, a dug povećavaju na dnevnoj bazi kako ne bi igrači ostali bez primanja. No, šta će ostaviti nasljednicima", pita se Siria.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

felix__27
Mislim da će se u dogledno vrijeme normalizovat plate fudbalerima,ako ne i treba biti posljedica!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi