Sergio Busquets svjestan da vrijeme nezaustavljivo curi: Nije mi više 20 godina...

Govorio na press konferenciji

Sergio Busquets svjestan da vrijeme nezaustavljivo curi: Nije mi više 20 godina...

Edmir Škorić

Prije utakmice protiv Ukrajine, Sergio Busquets je uz selektora Španije Luisa Enriquea stao pred novinare.

Španija sutra navečer igra s Ukrajincima u 4. kolu Lige nacija, nakon što je prethodno s 1:0 pobijedila Švicarsku. Španci su i dalje bez poraza, ali pobjeda na gostovanju u Ukrajini im je važna u smisli zadržavanja prve pozicije ispred Njemačke.
Jedno od pitanja koje je Busquets dobio odnosilo se na i visoki pritisak na terenu.

"Nogomet je evoluirao, ali na kraju svaka ekipa određuje kojim stilom želi igrati. U subotu smo vidjeli da smo suparnika više pritiskali, a prazan prostor bio veći. Morate biti oprezni da ne gubite lopte. Osjećam se ugodno bez obzira kojim stilom igramo".
Veznjak Barcelone je svjestan da neće još dugo igrati za nacionalni tim.

"Fokusiram se na svaku sezonu posebno. Jasno je da više nemam 20 godina i ne mogu previše gledati u budućnosti, ali sada se osjećam dobro".

Prokomentarisao je i odlazak iz reprezentacije igrača poput Ikera Casillasa i Gerarda Piquea.

"Jako je teško, ali sve ovisi o situaciji svakog igrača i sve odluke su respektabilne. Počela je nova sezona, doduše neobična, ali nadam se da će biti uspješna".

Kritike?

"Nogomet je takav i praktički su svi igrači kritikovani. Ponosan sam što nastavljam ovdje i nastavljam upisivati nastupe. Kritika koja je konstruktivna, uvijek je dobrodošla. One koje to nisu, neću ni razmatrati". poručio je.

Bolje u reprezentaciji ili u Barci?

"Ne volim uspoređivati. To su različiti trenuci. Jako sam sretan što sam došao ovdje. Zbog trenerovog samopouzdanja, atmosfere među suigračima, kako se osjećam ... imamo prostora za napredak za sve što dolazi. Sad se fokusiram ovdje jer sam ovdje".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Za kraj čestitke za Rafu Nadala koji je osvojio 13. Roland Garros, pošto je u nedjelju nadigrao Novaka Đokovića.

"Pridružujem se poruci Luisa Enriquea. Rafa je primjer kakav treba biti i kada se pobjeđuje i gubi. Nadam se da će osvojiti još mnogo naslova".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Hahaha jes mi drago sto te maloumne bosnje mrze hahahaah. Prije si mi gadan bio sad si dtag zbog bosnji i ****ota pjanica. Tooo buski samo igraj ;)
1 12
Maestro
Ti u najboljim danima svoje karijere bila u loš a sad da budeš dobar ma hajde bježi
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi