Real je prvak Španije, a prva poruka stigla je iz Barcelone
FOTO: EPA

Slavlje u Madridu

Real je prvak Španije, a prva poruka stigla je iz Barcelone

Haris Zilić

U sjajnom katalonskom derbiju u okviru 34. kola La Lige, Girona je savladala Barcelonu rezultatom 4:2 i taj rezultat je dao odgovor na najbitnije pitanje sezone.

Četiri kola prije kraja Real Madrid je prvak Španije jer imaju 14 bodova više od Barcelone, 13 više od Girone i matematički su osigurali titulu.

Kraljevima je upravo odgovarao poraz Barcelone da večeras odmah počnu sa slavljem.

Po završetku utakmice između Girone i Barcelone, osim slavlja u Madridu, počele su i čestitke na adresu kraljevskog kluba.

Interesantno prvu poruku i čestitku uputila je Barcelona, najveći rival tima iz Madrida.

"Čestitamo Real Madridu na osvajanju šampionske titule", objavila je Barcelona na svom zvaničnom Twitter nalogu.

Oglasi

Iako Real i Barcelona imaju često vatrene okršaje, a i navijači su uvijek sprmeni na "peckanje", ovaj put su pokazali da je sport suština svega.

Došlo je i do pormjene u vrhu La Lige u borbi za drugo mjesto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Girona je pobjedom protiv Barcelone izbila na drugo mjesto sa 74 boda, ali ima nedostižnih 13 bodova u odnosu na Real četiri kola do kraja. Barca je treća sa 73 boda.

Barcelona je danas i zvanično ostala bez šansi da sezonu završi s makar jednim trofejom, ali će za utjehu zadržati Xavija, koji je bio najavio odlazak na kraju sezone, pa se predomislio i najavio ostanak na klupi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Odkad je Var,to je njihov novi slogan,jer lovorika od tada nema više...merde barsa
4 1
user1620593935
Čestitke Realu na još jednoj namještenoj i ukradenoj tituli. Uz takvo suđenje bi i Levante osvojio
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije