Barcelona zbog De Jonga radila svom fudbaleru iza leđa
(Foto: EPA)

Alena bio veoma ljut

Barcelona zbog De Jonga radila svom fudbaleru iza leđa

Midhat Šljivak

Prvo pojačanje Barcelone ovog ljeta bio je sjajni holandski veznjak Frenkie de Jong.

Dolaskom na Nou Camp De Jong je ispunio životnu želju, a klub mu je obećao i njegov omiljeni broj, 21.

Taj broj je do sada na leđima nosio Carles Alena. Ipak, odlučio je da prepusti broj saigraču nakon što mu je Frenkie saopštio da broj 21 nosi u čast djeda koji je preminuo na njegov 21. rođendan.

Alena je nakon svega ispao više nego fer i kolegijalan u ovom slučaju, mada mu nije bilo nimalo drago zbog onog što je klub radio iza njegovih leđa.

Barcelona je De Jongu obećala broj 21 kada su ga potpisivali. Činjenica da nije ništa znao o tome razljutila je Alenu i smatra da rukovodstvo tima nije iskazalo previše poštovanja prema njemu.

Očigledno je rukovodstvu Barcelone jedino bitno bilo da završi transfer De Jonga. Obećali su dosta toga, ali ovo su nekako morali da ispune.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, nakon svega se Alena odlučio prepustiti broj. De Jong mu je sve objasnio, ali Alena i dalje vjeruje da se klub u ovoj situaciji morao bolje ponijeti prema njemu.

Carles Alena je prošao sve omladinske kategorije Barcelone, a za prvi tim je odigrao 34 utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti