Barceloni zaprijećeno da bi  Nou Camp mogao biti zatvoren

Zbog vrijeđanja Španije

Barceloni zaprijećeno da bi Nou Camp mogao biti zatvoren

Edmir Škorić

Predsjednik Udruženja španskih prvoligaša (La Liga) Javier Tebas prijeti zatvaranjem Nou Campa.

On je kazao da bi Barcelona mogla da bude kažnjena zatvaranjem stadiona ukoliko navijači nastave da vrijeđaju Španiju. Oni imaju pravo uzvikivati parole u korist katalonske nezavisnosti, no vrijeđanje Španije bit će kažnjivo.

"Danas skandiranje za neovisnošću ne smatramo uvredom ili pozivom na nasilje, ali ako Španjolski nogometni savez odluči kako povike 'Španjolska, odj...' treba sankcionirati i s tim se slože nadležna tijela, tada postoji nekoliko stegovnih mjera koje se mogu izreći, a među njima je i zatvaranje Camp Noua", rekao je Tebas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači u Barceloni na svakom meču, nebitno da li nogometnom ili košarkaškom, uzvikuju Katalonija i traže nezavisnost, s tim da se katkad dogodi da vrijeđaju Španiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi