Griezmann u Barceloni za 100 miliona eura
Foto: EPA

Atletico pristaje na prodaju

Griezmann u Barceloni za 100 miliona eura

Ugledni Mundo Deportivo donosi vijest da su Atletico Madrid i Barcelona postigli načelan dogovor oko transfera Antoinea Griezmanna na Nou Camp.

Kako se navodi, sjajni Francuz će nakon završetka sezone obući dres katalonskog kluba s kojim će potpisati petogodišnji ugovor. Griezmanna motiviše što će igrati u napadu sa Lionelom Messijem i Luisom Suarezom, a prelazak u Barcelonu smatra stepenicom više u svojoj karijeri.

Iako je Griezmann ljetos potpisao novi ugovor sa Atletico Madridom do 2022. godine, kojim je njegova otkupna klauzula porasla sa 100 na 200 miliona eura, Barcelona će ga platiti 100 miliona eura jer se ta promjena odnosila samo na prošli ljetni prelazni rok.

Od jula 2018. godine, kada bi Griezmann zvanično trebao postati fudbaler Barcelone, njegova klauzula će ponovo iznositi 100 miliona eura, što je cijena po kojoj Atletico pristaje prodati svog najboljeg fudbalera.

Antoine Griezmann je u protekle tri i po godine u Atletico Madridu izrastao u jednog od najboljih svjetskih fudbalera, ali ove sezone je njegova forma u velikom padu. Na 13 utakmica u svim takmičenjima, Francuz je postigao svega tri pogotka i opšti dojam je da se već pomalo i zasitio igranja za Atletico, koliki god bio profesionalac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je navijačima Atletica svakako ostati u lijepom pamćenju, koliko zbog svojih igara i pogodaka, toliko i zbog poteza koji je napravio prošlog ljeta. Iako je i tada imao mnogo ponuda, ovaj 26-godišnji napadač nije želio otići iz kluba a kao razlog je naveo to što s njegove strane ne bi bilo fer da ode u momentu kada Atletico nije u stanju dovesti adekvatnu alternativu. Podsjetimo, Atletico je još uvijek pod suspenzijom koja ističe 2018. godine, a odnosi se na zabranju dovođenja i registrovanja novih fudbalera.

Iako je ostao u Madridu, Griezmann u ovoj sezoni više ne čini prevagu na terenu kao što je činio ranije, što je možda i 'omekšalo' čelnike Jorgandžija pri donošenju odluke da ga prodaju u Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi