Barcelonini navijači pronašli krivca za neuspjehe
Foto: EPA

Tjeraju Bartoumeua iz kluba

Barcelonini navijači pronašli krivca za neuspjehe

Edmir Škorić

Barcelona je slabo ušla u novu szeonu, a poraz od Real Madrida na Nou Campuu kao da je uvertira jedne turbulentne sezone u katalonskom divu.

Barcelona je za 222 miliona eura prodala Neymara PSG-u i još uvijek nije pronašla njegovu zamjenu, iako je pokušavala dovesti Philippea Coutinha i mladog Borussijinog talenta Ousmanea Dembelea.

Stigao je tek Brazilac Paulinho iz Kine, no to nije zadovoljilo apetite navijača Barcelone, koji su ljuti, posebno sada kada se izgubilo od Reala na vlastitom stadionu u prvom susretu Superkupa Španije.

Putem društvenih mreža navijači katalonskog kluba traže ostavku predsjednika Josepa Marije Bartoumea, kojeg smatraju glavnim krivcem za katastrofalno odrađen prelazni rok.

Bartomeu je od januara 2014. godine na čelu Barce, a pod njegovom palicom klub je osvojio jednu Ligu prvaka, tri Kupa kralja i dvije Primere. Navijači mu ne mogu oprostiti puštanje Neymara, posebno sada kada nije doveo adekvatnu zamjenu za Coutinha.

Barca već sutra navečer gostuje Realu u revanšu Superkupa Španije i novi poraz bi samo pogoršao situaciju. Hoće li Bartomeu "preživjeti" napade, barem virtualne zasad, ostaje da vidimo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti